OŠTAR DEMANTI

PREDSJEDNICA DEMANTIRALA NAPISE DA ĆE SE UKLJUČITI U KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE 'Niti ja niti moj ured nismo niti nećemo biti involvirani u izbore'

 Tomislav Krišto / Hanza Media

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je demantirala medijske napise kako će se uključiti u kampanju za lokalne izbore u svibnju, piše N1.

- Nemam običaj demantirati napise u medijima, no danas jednostavno moram jer mi je stabilnost države izuzetno bitna i zato moram kazati najodlučnije da apsolutno niti ja niti moj ured nismo niti nećemo biti izravno ili neizravno involvirani u lokalne izbore. Samo ću izaći na izbore, rekla je predsjednica.

Na medijske napise gleda kao uvođenje zabune u javni prostor i plasiranje neprovjerenih informacija.

- Doista bih voljela da kad netko piše o meni osobno ili Uredu, da se obrate za naše mišljenje i naš stav, kazala je za N1.

Kratko je komentirala i krizu u Agrokoru.

- Moramo sačuvati hrvatsko gospodarstvo, a time i sigurnost države i radna mjesta, a najveće odgovornost i dalje leži na vlasniku, smatra predsjednica.

Podsjetimo, tjednik Nacional pisao je da je predsjednica 'uvučena u bitku za 'projekt Esih''.

Tjednik 'Nacional' u članku pod naslovom 'Kako je Predsjednica uvučena u bitku za 'projekt Esih'', tvrdi da iza kandidature za zagrebačku gradonačelnicu neovisne saborske zastupnice i članice Kluba zastupnika HDZ-a Brune Esih 'stoji grupacija kojoj je cilj oslabiti poziciju premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, time posredno destabilizirati Vladu HDZ-a i Mosta, ali i odnose premijera i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, čiji savjetnik Mate Radeljić podržava i potajno sudjeluje u kampanji Brune Esih'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:57