MISA ZA DAN POBJEDE

PREDSJEDNICA IZOSTALA S MISE ZA DOMOVINU U KNINU Zbog velike vrućine iz preventivnih je razloga odlučeno da neće prisustvovati

 Tom Dubravec / CROPIX

Vojni ordinarij Jure Bogdan u subotu je na svečanoj misi za domovinu u Kninu, na Dan domovinske zahvalnosti, uputio molitvu za jedinstvo, zajedništvo i slogu hrvatskog naroda, kako bi se otvorio prostor za povratak mladih u domovinu i za život mladih obitelji.

"Ako budemo svjedočili zajedništvo u slozi, mladi koji su otišli, vratit će se u domovinu. Sigurno će tada i mlade obitelji početi prihvaćati život", istaknuo je ordinarij u propovijedi u Crkvi Velikog hrvatskog krsnog zavjeta.

"Ne smijemo od toga odustati", poručio je Bogdan na misi na kojoj je bio nazočan gotovo cijeli državni vrh i drugi ugledni gosti koji su danas sudjelovali u svečanom obilježavanju 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja".

Vojni ordinarij je u govoru podsjetio kako na Dan domovinske zahvalnosti hrvatski narod obnavlja i učvršćuje svoju vjeru, tražeći pouku u Božjoj riječi koja mu je stoljećima služila kao uporišna točka, oslonac i sigurnost.

"Stoljećima je hrvatski narod bio spreman umrijeti za krst časni i slobodu", istaknuo je Bogdan zahvalivši za dar vjere i domovine, slobode i pobjede, žrtve tolikih branitelja za budućnost slobodne domovine.

Pozvao je na zajedništvo vjere i molitvu kako hrvatski narod ne bi ujedinjavale samo nevolje, nego istinska želja za izgradnom boljeg svijeta, domovine i međuljudskih odnosa.

"Samo zrno one ljubavi u svakome od nas koju je svjedočio blaženi kardinal Alojzije Stepinac, kada je rekao da se u ljubavi prema hrvatskom narodu od nikoga ne da natkriliti, bit će dovoljno da izgrađujemo civilizaciju ljubavi i života. Svaki uloženi napor uložen u to uvelike će opravdati žrtve i učiniti ih još vrjednijima", poručio je ordinarij.

Mediji su javili kako na misi, zbog iznimno visoke temperature u Kninu, nije bila predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Kako piše Dnevnik.hr, razlog predsjedničinom izostanku su zdravstveni problemi s kralježnicom i velika vrućina te je iz preventivnih razloga odlučeno da neće prisustvovati misi.

Predsjednica je i krajem lipnja napustila misu u zagrebačkoj katedrali nakon što je uslijed velike vrućine, a i tada je trajao snažan toplinski udar, osjetila slabost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:30