KRIZA VLASTI

PREDSJEDNICA Ne bude li rješenja krize u Saboru u razumnom roku, a to je par dana nakon lokalnih izbora, tražit ću nove razgovore s čelnicima stranaka

 CROPIX

Hrvatska obilježava 25. obljetnicu primanja u članstvo Ujedinjenih naroda, a tim povodom Ministarstvo vanjskih i europskih poslova organiziralo je proslavu na kojoj je, među ostalima, sudjelovala i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Na upit novinara misli li da nakon objave rezultata prvog kruga lokalnih izbora slijede izvanredni parlamentarni izbori, odgovorila je:

- Ne bih spekulirala o tome. Predstoji drugi krug. U velikim gradovima je situacija neizvjesna, pogotovo Zagrebu i Splitu. I niz gradova i županija stoji da vidimo kakve će biti odluke. Mogu jedino ponoviti da se moramo svi odgovorno ponašati. Izbori svakih 8-9 mjeseci ne pridonose stanju u zemlji niti političkom rejtingu Hrvatske. Pritom se ne izjašnjavam protiv prijevremenih izbora. Raspisat ćemo ih ako se Sabor raspusti, ukoliko Vlada da ostavku ili izgube povjerenje, rekla je predsjednica, koju je citirala televizija N1.

- Pomalo se osjećam, neću reći frustrirana, ali nije ugodno raditi u ovim okolnostima, jer smo cijelo vrijeme u kampanji, i sve što učinite se interpretira u okvirima te kampanje. Blokirani ste pa ne možete raditi svoj posao kako treba. Nadam se daljnjoj stabilnosti Hrvatske, da zacementiramo gospodarski rast koji imamo i da Hrvatska nastavi izlaziti iz recesije u kojoj je bila, dodala je predsjednica.

Istaknula je da će tražiti nove razgovore s čelnicima stranaka na Pantovčaku, ali samo ukoliko se bude odugovlačilo, odnosno ne bude ponuđeno rješenje u razumnom roku.

- Razuman rok je nekoliko dana nakon lokalnih izbora. Jednostavno nemamo vremena za čekanje, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:16