AFERA ČOKOLADA

PREDSJEDNICA NEUGODNO IZNENAĐENA 'Iznimno sam razočarana, roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se ispričati i poslati hrvatske proizvode'

 CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović djeci jednog dubrovačkog vrtića koji je posjetila u utorak, dijelila je čokoladice i svoje fotografije. No ono što je zapelo za oko nekih roditelja bilo je to što je predsjednica djeci podijelila čokoladice koje proizvodi poznata srpska tvornica slatkiša Pionir i to upravo na Dan dubrovačkih branitelja zbog čega je i posjetila Dubrovnik.

Upravo jedan od tih roditelja na Facebooku je objavio fotografiju čokoladice i potpisane fotografije Kolinde Grabar-Kitarović koje je dobilo njegovo dijete uz komentar: - Morao sam ovo stavit da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na dan Dubrovačkih branitelja, bravo - komentirao je Dubrovčanin, što je prenio Dubrovački dnevnik.

Iz Ureda predsjednice kazali su da paket slatkiša nije nabavljala Grabar-Kitarović osobno, već njen ured i to putem javne nabave od odabranog, ugovornog dobavljača Žitnjak d.d.

'Nabavljeni prigodni paket, prema deklaraciji, pakiran je u Vukovaru i sadrži jednu 'spornu' čokoladicu. Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je košara puna hrvatskih proizvoda što je rezultiralo da se među tristotinjak proizvoda našlo i nekoliko 'spornih'. Žao nam je ukoliko je to nekoga osobno povrijedilo no smatramo kako je gesta darivanja važnija od same čokoladice', poručili su iz Ureda predsjednice.

Na situaciju se osvrnula i sama Kolinda Grabar-Kitarović.

Istaknula da je bila time neugodno iznenađena. Rekla je da nije osobno provjeravala sadržaj košarica podijeljenih djeci.

- Iznimno sam razočarana jer osobno zastupam i podržavam kampanju Kupujmo hrvatsko. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora promicati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi, rekla je.

Izvijestila je da je utvrđeno da je jedna od hrvatskih tvrtki iz Vukovara pakirala tu košaru. Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se ispričati i poslati hrvatske proizvode, dodala je predsjednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:36