BAREM DJELOMIČNA SATISFAKCIJA

PREDSJEDNICA O PRESUDI RATKU MLADIĆU 'Žao mi je što nije odgovarao i za zločine počinjene u Škabrnji i drugdje u RH. On je simbol rata i genocidnosti'

 CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentriala je presudu Ratku Mladiću za ratne zločine.

- Znam da ova presuda ne može vratiti tisuće izgubljenih života u Srebrenici i drugdje u BiH, ali i u Republici Hrvatskoj.

- Žao mi je što Mladić nije odgovarao i za zločine počinjene u Škabrnji i drugdje u RH, ali nadam se da će presuda na doživotni zatvor biti barem djelomična satisfakcija za obitelji svih onih koji su poginuli i bili mučeni ili nestali za vrijeme kad je on bio jedan od simbola rata, brutalnosti i genocidnosti - rekla je predsjednica.

Kazala je i da ne može komentirati ukidanje istražnog povjerenstva za Agrokor jer je u vrijeme kada je to objavljeno bila u posjeti riječkim gimnazijama i Sveučilišnoj knjižnici pa ne zna sve detalje.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu nepravomoćno je Mladića proglasilo krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora poručivši da je bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba kriv za zločine koji su "među najgnusnijima poznatima čovječanstvu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:19