SDP-OV 'IGRAČ S KLUPE'

Predsjednika Josipovića u Saboru mijenja mlada Karolina Levaković

Zagreb, 060709.Nastavak 11. sjednice Hrvatskoga sabora na kojoj zastupnici raspravljaju o povjerenju novoj Vladi i mandatarki Jadranki Kosor. Rasprava se u Saboru oduzila do kasnih nocnih sati pa ce se na glasovanje o povjerenju morati jos malo pricekati. Na slici: kako je rasprava potrajala zastupnici su otisli na pauzu te ostavili polupraznu dvoranu.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - U sabornici će na mjestu predsjednika države I bivšeg zastupnika Ive Josipovića ubuduće sjediti mlada SDP-ovka Karolina Leaković. Ona će Josipovića zamjeniti na mjestu zastupnika jer dolazi s liste 1. izborne jedinice na kojoj je bio I Josipović.

Leaković je bivša novinarka i dugodišnja djelatnica ureda za odnose s javnošću SDP-a, a u Sabor dolazi s mjesta tajnice SDP-a za međunarodne odnose.

Sutra će Sabor i formalno potvrditi Leaković za zastupnicu, nakon što je danas je Mandatno imuniteno povjerenstvo na prijedlog SDP-a konstatiralo da je Josipoviću prestao mandat, a Leaković počeo.

Josipović je podsjetimo ostavku na članstvo u SDP-u podnio 15. veljače, a nakon toga i zahtjev za prestanak zastupničkog mandata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:37