SUDJELOVAT ĆE VIŠE OD 1500 MLADIH

PREPLAVITE HRVATSKU DOBRIM DJELIMA Prijavite se za veliki volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

Počelo je odbrojavanje do velikog volonterskog projekta '72 sata bez kompromisa', koji će treću godinu zaredom uključiti više od 1500 mladih iz Zagreba, Splita, Zadra, Dubrovnika i Sinja na različitim volonterskim zadacima: od ekoloških i humanitarnih do kreativnih i zabavnih. Trećeg listopadskog vikenda – od 13. do 16. listopada – želja je dobrim djelima preplaviti Hrvatsku i dati priliku mladima da tijekom tri dana, u 72 sata, osjete dobrobit volontiranja te svoj angažman produže na cijelu godinu.

- Okupljamo srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike koji će pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo: razveseliti tužne, ohrabriti bolesne, popraviti polomljeno, očistiti prljavo. Samo je malo potrebno: izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju da bi se dobili veliki plodovi - kaže Đurđica Blažević, koordinatorica zagrebačkog tima '72 sata bez kompromisa'.

Među brojnim akcijama koje se pripremaju ove godine organizatori ističu samo neke: uređivat će se šetnica u Sesvetskom Kraljevcu, čistiti potok u Bistri, družiti s izbjeglicama… U Splitu će volonteri sa stručnom ekipom iz Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika obaviti više različitih zahvata na novome arheološkom nalazištu kod Solina, u suradnji s Crvenim križem mjerit će se tlak i šećer, a organizira se radionica kulinarstva i šišanje za beskućnike.

Dobar osjećaj zbog pomaganja drugima, zanimljiv projekt koji treba češće održavati, rad i volontiranje zbližavaju i usrećuju - riječi su kojima volonterski projekt '72 sata bez kompromisa' opisuju oni koji su imali priliku sudjelovati u tom međunarodnom volonterskom projektu prijašnjih godina.

U organizaciji projekta sudjeluje i proglašena volonterka godine, Vesna Sabo iz SKAC Palme: - Meni ovaj projekt i volontiranje predstavlja radost u životu. Imam dovoljno vremena, studentica sam, i zašto ne bih svoje vrijeme podijelila s ljudima kojima je potrebna pomoć. Smatram da u svemu uvelike profitiram kada volontiram, priča studentica Vesna.

Poziv mladima da se uključe u ovogodišnju jedinstvenu akciju '72 sata bez kompromisa' uputile su i poznate osobe, pjevači Jacques Houdek i Nina Badrić, sportaši Josip Glasnović i Igor Vori, a na najavnom događaju - vožnji volonterskim tramvajem po zagrebačkim ulicama – sudjelovali su glumac Robert Kurbaša, gimnastičar Marijo Možnik i pjevačica Ivana Marić.

Još uvijek nije kasno za prijavu na volontersku avanturu, pa organizatori pozivaju mlade između 16 i 30 godina da se prijave za volontiranje još danas (ponedjeljak) do 22 sata na web stranici www.72sata.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:08