ODLUČILI GRAĐANI I STRUČNJACI

PREPOZNATA KVALITETA NA WEEKEND MEDIA FESTIVALU Pet novinara Jutarnjeg među 12 najboljih u tiskanim medijima

Jelena Lovrić, Ante Tomić, Jurica Pavičić, Marko Biočina i Tomislav Novak
 Darko Tomas/Srećko Niketić/Vladimir Dugandžić/Davor Pongračić / Cropix

Ante Tomić, pisac i kolumnist Jutarnjeg lista, proglašen je najboljim novinarom tiska u Hrvatskoj na desetom Weekend Media Festivalu, održanom ovaj vikend u Rovinju.

Prema istom istraživanju temeljem kojeg se dodjeljuje nagrada, u top 12 novinara iz tiska u Hrvatskoj čak ih je pet iz Jutarnjeg lista. To su, uz Tomića redom: kolumnist Jurica Pavičić na 4. mjestu, Marko Biočina, urednik Magazina i kolumnist, na 7. mjestu, kolumnistica Jelena Lovrić na 11. te Tomislav Novak na 12. mjestu.

Uz njih, iz Hanza Medije još je i ekonomski novinar u Slobodnoj Dalmaciji Frenki Laušić, i to na 10. mjestu.

Istraživanje je kombinacijom telefonske ankete građana i glasanja stručnjaka za komuniciranje provela agencija Media NET, članica MCA grupe, najveće grupacije za praćenje i analizu medija u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Apsolutni pobjednik je voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc, koji je odnio nagrade za najboljeg televizijskog novinara, ali i najpopularnijeg hrvatskog novinara općenito. Najpopularniji radijski novinar je Dinko Bilić s Yammata, a dva autora Jutarnjeg ušla su i u top 15 najpopularnijih novinara općenito, kategorije uglavnom rezervirane za TV zvijezde. To su Inoslav Bešker i Ante Tomić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:49