BORBA ZA ZAGREB

PRGOMET 'Hasanbegović nije podržao Brunu Esih, to je bio samo komentar. Ja s Bandićem u tihoj koaliciji? Pa s njim sam se triput u životu sreo!'

Na fotografiji: Damir Krstičević, Drago Prgomet
 Damir Krajac / CROPIX

Saborski zastupnik HDZ-a i kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet gostovao je u Dnevniku N1 televizije. Na pitanje kako komentira da ga je prema anketama ususret lokalnim izborima prestigla Bruna Esih kazao je kako je ona nezavisna kandidatkinja i kako njezina kandidatura nije sporna.

O potpori koju je Bruni Esih dao Zlatko Hasanbegović kazao je kako je on oduvijek zagovarao maksimalnu demokratičnost i kako HDZ nije stranka podobnih već sposobnih.

- Nisam to shvatio kao potporu već komentar na kandidaturu - kazao je i napomenuo kako mu ne smeta da Hasanbegović ostane u klubu HDZ-a.

Prgomet je komentirao i izjavu Brune Esih koja je rekla da on uopće nije ozbiljan protukandidat Milanu Bandiću i kako je s njime u tihoj koaliciji.

- Tri-četiri puta sam se u životu sreo s Bandićem. S isticanjem moje kandidature šaljemo jasnu poruku da smo izašli iza sjene Milana Bandića. S kime ćemo surađivati, o tome ćemo nakon izbora - kazao je, a onda se ponovno osvrnuo na ankete koje kažu da će u drugi krug Bandić i Anka Mrak Taritaš.

- Apsolutno sam u drugom krugu. Ne razmišljam o protivniku, HDZ će biti najjača stranka u Skupštini - kazao je.

Na pitanje hoće li Hasanbegović biti na listi za Skupštinu, kazao je kako nije za dupliciranje funkcija.

- Ako je netko u Saboru, nema razloga da bude na listi za Skupštinu - zaključio je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:56