BIJESNI NAČELNIK

PRIJAVIO PREMIJERA I SVE MINISTRE INSPEKCIJI 'E sad jedosta! Udaljite ih s radnog mjesta'

Načelnik Vojnića Nebojša Andrić (HDZ) novinarima se danas požalio da ga je u prošlih devet mjeseci posjetilo 11 raznih revizija i inspekcija
Vojnic, 020714.Nacelnik Vojnica Nebojsa Andric (HDZ) na danasnjoj je konferenciji medijima priopcio da je drzavnim inspektorima prijavio premijera Milanovica i svih 20 ministara, ogorcen sto su ga inspektori kaznili jer nije imao polozen ispit iz rada na siguran nacin.Na fotografiji: Nebojsa Andric.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

VOJNIĆ - Ojađen što je njegovu općinu pročešljala državna inspekcija, te ga kaznila jer nije imao položen ispit rada na siguran način, načelnik Vojnića Nebojša Andrić (HDZ) državnim je inspektorima prijavio premijera Zorana Milanovića i sve njegove ministre.

Novinarima se danas požalio da ga je u prošlih devet mjeseci posjetilo 11 raznih revizija i inspekcija, te da je dolazak posljednje inspekcije bio samo "točka na i". Tvrdi da su Općini dali rok 15 dana da otklone nepravilnosti, a njega i njegove najbliže suadnike, zamjenike i pročelnicu, udaljili iz službe.

- Inspekciji rada podnio sam predstavku protiv predsjednika Vlade i svih 20 ministara kako bi se utvrdilo jesu li oni osposobljeni za obavljanje poslove na siguran način i kako bi se vidjelo da li oni koji donose ovakve zakone te iste zakone poštuju - rekao je Andrić

- Općina je našim udaljavanjem ostala bez odgovornih osoba koji bi naloge inspekcije trebali provesti. Ipak, sve smo napravili, za to platili 8.812 kuna, obavili i osposobljavanje, koje su zaposlenici imali i prije, a dužnosnici ne, jer nigdje u propisima i nema toga da moraju biti osposobljeni za rad na siguran način.

I sada nakon svega, naučio sam da ne smijem dizati teško, da mi ekran računala mora biti u visini očiju, kad mi tajnica dodaje škarice da ih ne hvatam za oštar dio, ako izbije požar da zovem vatrogasce. Osjećam se prosvijećeno. Opasnosti vrebaju na svakom mjestu, a moj posao nije ni upola opasan kao premijerov, ne vozim se u zrakomlatima, ne skačem s transportera, ne obilazim poplavljena područja. Zato mislim da i on i ministri moraju biti osposobljeni za obavljanje svojih poslova na siguran način - kaže ironično Andrić.

Glasnogovornik Ministarstva rada i mirovinskog sustava Krunoslav Vidić demantirao je da je službenicima Vojnića zabranjen rad dok ne polože ispit zaštite na radu.

Ipak, iz Ministartva priznaju da je "inspektorica pogrešno ocijenila status općinskog načelnika i vježbenika, budući da se oni prema propisima u području rada ne smatraju radnicima pa se na njih ne odnosi navedeni Zakon" te najavljuju da će u žalbenom postupku ispraviti propust inspektorice i ukinuti dio rješenja koji se odnosi na zabranu rada načelnika i vježbenika, a protiv inspektorice pokrenuti postupak zbog povrede radne dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:05