DOŠAO I HAJDAŠ DONČIĆ

PRIJE DVA TJEDNA KONCERT IM PREKINULA POLICIJSKA RACIJA, A SAD IM NASTUP DOŠAO VIDJETI MINISTAR POLICIJE 'Ispričao sam se, obećao doći i evo me!'

 Bruno Konjević / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić stigao je u utorak navečer na ponovljeni koncert benda Svemir u zagrebački KSET nakon što se ranije ispričao klubu i glazbenicima jer je racija prije desetak dana prekinula njihov prvi nastup, piše N1.

Ministar policije ranije je rekao da je racija bila nepotrebna, a to je u utorak još jednom i ponovio.

- Moramo graditi društvo gdje će ovakve geste biti normalne, a ne neuobičajene. Policija je pri postupanju napravila jednu malu proceduralnu grešku koju sam iskomunicirao javnosti. Ispričao sam se u ime Ministarstva unutarnjih poslova, obećao da ću doći i došao sam - rekao je.

A na koncert u KSET stigao je i Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov saborski zastupnik, koji je reagirao pismom Orepiću nakon što je racija prekinula prvi koncert.

- Ovdje sam kao doma, jednostavno ne podržavam represiju, pogotovo u studentskim prostorima. Smatram da ljudi imaju pravo na svoj izričaj, a isto tako, mislim da nitko nema pravo na represiju - zaključio je Dončić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:20