UŽARENO NA PRISAVLJU

PRIJETNJE OTKAZIMA: MIRNA ZIDARIĆ PRIJAVILA BOLOVANJE, PA OTIŠLA NA MODNU REVIJU Sličan grijeh počinile su i Danijela Trbović te Nevena Rendeli...

Mirna Zidarić, Danijela Trbović i Nevena Rendeli
 HANZA MEDIA

Prijete li Sanji Mikleušević Pavić, Mirni Zidarić, Danieli Trbović i Neveni Rendeli otkazi na HRT-u?

Priča je to koja se jučer proširila Prisavljem, a potkrijepilo ju je Hrvatsko novinarsko društvo koje u jučerašnjem priopćenju najoštrije osuđuje odluku v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića da upozorenjem pred otkaz kazni predsjednicu HND-ova ogranka na HTV-u Sanju Mikleušević Pavić te pokrene postupak za izvanredni otkaz predsjednici Etičkog povjerenstva na HRT-u Mirni Zidarić, kao i Kovačićevu odluku da do kraja rujna provede izmjene Etičkog kodeksa HRT-a kako bi mogao smijeniti sadašnje Etičko povjerenstvo.

HND tvrdi da se S. Mikleušević prijeti zbog “verbalnog delikta”, tj. supotpisivanja HND-ova srpanjskog priopćenja u kojem su iznesene kritike na neprofesionalno ponašanje v.d. vodstva HRT-a, koje je svoju novinarku zatim optužilo da je izrekla neistinite, netočne i neprovjerene informacije.

HND smatra da je Kovačić zloupotrijebio službeni položaj za odmazdu prema kolegici te pokušao izvršiti pritisak na HND i zastrašiti sve novinare na HRT-u koji se usude kritizirati neprofesionalne poteze svojega v.d. vodstva.

Kako neslužbeno doznajemo, M. Zidarić prijetilo se izvanrednim otkazom jer je tijekom bolovanja viđena na modnoj reviji. Sličan grijeh počinile su i N. Rendeli te D. Trbović, čije su fotografije također objavljene u novinama, a fotografirane su na promocijama komercijalnih proizvoda s kojima su, bez dozvole, javno pozirale.

S HRT-a kažu da izvanrednih otkaza neće biti. - Odbacujemo neutemeljene i netočne tvrdnje da bilo kojoj od kolegica prijeti izvanredni otkaz, odnosno gubitak radnog mjesta - rekli su u HRT-ovim Komunikacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:48