VREMENSKA PROGNOZA

PRIPREMITE SE NA OBILNU KIŠU, PONEGDJE ĆE BITI I SNIJEGA! Stiže jaka promjena vremena, već noćas osjetno zahlađenje, nedjelja bi vas mogla iznenaditi

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što će četvrtak proći uz djelomice sunčano i vjetrovito vrijeme, a na sjevernom Jadranu i gorskim krajevima uz više oblaka mjestimice uz malo kiše ili pokoji pljusak s grmljavinom, u petak nas očekuje jača promjena vremena.

Dok ćemo se danas još grijati na između 20 i 25 °C, već tijekom noći će se spustiti na između 9 do 13-14 stupnjeva, a petak će, iako ne previše hladan, biti kišovit, ponegdje s malo snijega.

Sa sjeverozapada u petak dolazi jače naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje oborina može biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. U najvišem gorju moguć je snijeg. Krajem dana moglo bi doći do djelomičnog razvedravanja sa zapada.

Na kopnu će vjetar uglavnom biti umjeren sjeverni i sjeveroistočni, poslijepodne na istoku prolazno jugozapadni. Na sjevernom i srednjem Jadranu zapuhat će umjerena i jaka, krajem dana mjestimice i olujna bura. Jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 19, a dnevna od 10 do 15 na kopnu, a na Jadranu između 20 i 25 °C, predviđa Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

DHMZ

Subota malo mirnija, u nedjelju opet kiša

U subotu se pak, prema najavi HRT-a, očekuje smirivanje vremena, uz porast dnevne temperature zraka, a u nedjelju ponovno mjestimična kiša, osobito u drugom dijelu dana. Početak sljedećeg tjedna bit će djelomice sunčan i uglavnom suh. Bit će hladnije.

Kiše i grmljavine bit će u petak i na Jadranu, pri čemu mjestimice može biti i obilnije oborine. Za vikend smirivanje vremena, uz barem djelomice sunčano vrijeme, ali hladnije. Nova kiša moguća je na sjevernom dijelu u nedjelju. Zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, koji će u subotu oslabjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:52