SELFI IZ VATIKANA

PRIVATNA AUDIJENCIJA KOD SVETOG OCA 'Papa je pitao je li Hajduk šampion i treba li moliti za njega pa sam mu rekao da dva, tri Očenaša ne bi škodila'

 
 FACEBOOK

Mladi vatrogasac i predsjednik DVD-a Primošten primljen je danas zajedno s primoštenskim načelnikom Stipom Petrinom u privatnu audijenciju na Trgu. Sv. Petra u Vatikanu, a o svemu je oduševljeno izvijestio na svom Facebook profilu.

- Ne mogu riječima opisati susret s Papom, to je nešto što se događa samo jednom u životu i nikad više, ispričao je za portal Šibenik IN Josip Jadrijević, nakon što ga je primio papa Franjo.

Na audijenciji za hodočasnike danas je bilo preko milijun vjernika, a naši su predstavnici snimili i fotografije sa Svetim Ocem.

- Papa nam je prišao, razmijenili smo poklone, popričali i dobro se nasmijali – uzbuđeno priča Jadrijević.

Načelnik Stipe Petrina ispričao je tako poglavaru Katoličke crkve o velikom kipu Gospe Loretske koja s brda Gaj gleda na Primošten i darovao mu sliku Gospe izrađenu od primoštenske čipke, rad udruge Pekljica, a papa je Petrini poklonio krunicu.

- Tada je prišao meni, a ja sam mu uručio dres Hajduka koji smo specijalno za ovu priliku dobili iz uprave kluba. Pitao me je li Hajduk šampion i treba li moliti za njega pa sam mu rekao da dva, tri Očenaša ne bi škodila iako je to žilav klub s mora – govori Jadrijević.

Svetom Ocu poklonio je i vatrogasnu kacigu s oznakom DVD-a Primošten i imenom pape Franje. Papa se nasmijao i rekao da će mu možda nekad i poslužiti, a ja sam ga pozvao da moli za vatrogasce te da nas posjeti u Hrvatskoj i obiđe kip Gospe od Loreta, dodaje mladi primoštenski vatrogasac.

Među poklonima za Svetog Oca našla se i papinska kapa obrubljena primoštenskom čipkom, piše portal Šibenik IN.

- Stavio je na glavu novu kapu, ali kako smo se malo preračunali u mjerama pala mu je preko čela tako da mi ipak nije poklonio svoju staru kapicu čemu sam se baš nadao – priča dobro raspoloženi Jadrijević nakon primanja koje je plod dugotrajne i strpljive organizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:27