UDAR NA DORČIĆA

PRLJAVI RAT ZA ČELO HZZO-a Pojavila se stranica koja želi diskreditirati aktualnog šefa, on u naletu bijesa kompletnom Zavodu blokirao pristup Fejsu?!

Fedor Dorčić
 Darko Tomaš / CROPIX

Za poziciju novog ravnatelja HZZO-a, doznaje Jutarnji list, natječe se pet kandidata, a prijavu je predao i v.d. ravnatelja Fedor Dorčić.

Za tu se poziciju natječe i HDZ-ovac, liječnik Lucijan Vukelić, a prijave su poslale i Ksenija Čajko Novak, Dubravka Duliba Pezelj te pomoćnik ravnatelja Leo Šunjić.

Po specifikacijama, za poziciju ravnatelja treba predočiti dokaz o završenom diplomskom sveučilišnom studiju i najmanje pet godina iskustva na poslovima upravljanja, a novog šefa predložit će ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Uzburkane strasti

U međuvremenu, natječaj je toliko uzburkao strasti da se na društvenim mrežama, Facebooku, pojavila stranica koja pokušava diskreditirati aktualnog ravnatelja.

Ona pripada izvjesnom Teodoru Dončiću koji objavljuje dokumente koji bi trebali svjedočiti o nepravilnostima u radu v.d. ravnatelja.

Objavljena je dokumentacija u kojoj se Dorčića optužuje da je na svojoj privatnoj kući u Baški angažirao iste podizvođače radova koji su radili i na zgradi HZZO-a.

To je obrt MC iz Dražica koji je u svibnju 2015. bio angažiran na Dorčićevoj kući, a 2013., 2016. i 2017. odradio 30.000 kuna poslova za HZZO.

Potom je na Dorčićevoj kući bila angažirana i tvrtka Pečarić Consult, a koja je tijekom 2015. i 2016. godine također radila za HZZO.

“Godine 2015., kad je tvrtka radila na mojoj kući, nisam bio zaposlen u HZZO-u, kao ni dok je ona radila za Zavod. Iz dokumenata se vidi da su posljednji posao za HZZO odradili u travnju 2016., a ja sam na mjesto ravnatelja došao u srpnju 2016.”, rekao je Dorčić za Jutarnji ustvrdivši da dokumentaciju nije vidio.

Onemogućen pristup

Izvori Jutarnjeg sugeriraju upravo suprotno - da se Dorčić zbog diskreditacije na Facebooku navodno toliko razljutio da je zaposlenicima HZZO-a onemogućio pristup društvenim mrežama.

U razgovoru za Jutarnji Dorčić kaže da ni ta informacija nije točna.

“Pristup društvenim mrežama omogućen je samo onima kojima je to potrebno radi posla. To je već neko vrijeme politika u Zavodu i nema veze s tuđim profilima na društvenim mrežama”, tvrdi Dorčić, a isto potvrđuju i iz Službe za odnose s javnošću.

“Pristup društvenim mrežama onemogućen je onima kojima on nije neophodan za svakodnevni posao, kao što je to slučaj i kod velikog broja drugih institucija i poslodavaca. Time se postiže učinkovitiji i bolji rad djelatnika”, stoji u odgovoru HZZO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:30