PROMJENJIVO PROLJEĆE

PROGNOZA ZA PRODUŽENI VIKEND Krećete na put ili planirate boravak na otvorenom? Planirajte to u ova dva dana, ostatak će upropastiti kiša i hladnoća

 Screenshot / Nikša Stipaničev / CROPIX

Toplo i sunčano proljetno vrijeme kakvo danas možemo vidjeti u većini hrvatskih gradova nažalost neće dugo potrajati, a predstojeći produljeni vikend koji su se mnogi nadali iskoristiti u prirodi bit će dosta promjenjiv.

U glavnom će gradu sljedeća dva dana biti uglavnom sunčano, vrlo malo je kiše moguće u utorak, najviše dnevne temperature će se kretati stupanj-dva iznad plus 20 stupnjeva, no mnogima će smetati izražena južina.

U četvrtak stiže nova ciklona i prilično obilna kiša u većem dijelu unutrašnjosti. U petak će ciklona oslabiti i odmaknuti na istok, ali to ne znači i potpunu stabilizaciju vremena. Petak će obilježiti temperatura od oko tek 9 stupnjeva uz povremenu kišu, u subotu ipak toplije 4-5 stupnjeva, ali i nestabilno uz dosta pljuskova. Nedjelja bi ipak trebala biti pravi ugodni proljetni dan. I Praznik rada u Zagrebu bit će pretežito sunčan, uz najviše dnevne temperature oko 20 stupnjeva.

Nad gradom pod Marjanom oblaci će se početi skupljati već sutra, a u četvrtak će donijeti i kišu, no bez većeg zahlađenja. Najviše dnevne temperature kretat će se od 16 do 18 stupnjeva. Početak produženog vikenda obilježit će snažni pljuskovi i jako jugo.

U subotu će u Splitu doći do laganog razvedravanja, uz povremene kiše, dok se u nedjelju očekuje pretežno sunčano vrijeme. No, već u ponedjeljak se oblaci vraćaju.

U Rijeci se u sljedećih tjedan dana očekuju svakodnevne padaline uz najviše dnevne temperature od 13 do 16 stupnjeva, a najgori pljuskovi se mogu očekivati u četvrtak. U nedjelju je moguće lagano razvedravanje, no već u ponedjeljak očekuje se nastavak kišnog trenda.

Sunčano vrijeme će, uz mjestimičnu naoblaku, u Osijeku potrajati do srijede, uz svakodnevni rast temperature koja bi do četvrtka mogla doseći 24 stupnja celzija, no tada se očekuje i početak padalina koje će vrlo brzo ohladiti sjeveroistočne krajeve Hrvatske.

Kišno i oblačno vrijeme uz najviše dnevne temperature do 15 stupnjeva trajat će do nedjelje, kada se očekuje lagano razvedravanje, no i dalje uz mjestimičnu kišu. Za Praznik rada očekuje se lagano razvedravanje, uz najviše dnevne temperature do 20 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:56