PROBLEM ZA INVESTITORE

PROPADA IZGRADNJA EKSKLUZIVNOG HOTELA VRIJEDNOG 6 MILIJUNA EURA! Na molbe investitora HDZ-ova većina ostala mrtva-hladna, benzinska pumpa ostaje

Glasovima HDZ-ove vijećničke većine, na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Šibenika odlučeno je da Inina benzinska crpka ostaje na šibenskoj rivi kod gata Krka. Ovakva odluka donesena je unatoč najavama investitora Zorana Popovića i Ante Mioča iz tvrtke 'Riva Sunca' da će odustati od planiranje izgradnje ekskluzivnog gradskog hotela vrijednog šest milijuna eura na obližnjoj lokaciji, ako ne dođe do uklanjanja ove benzinske pumpe, što im je svojevremeno, prema njihovim riječima, obećao gradonačelnik Šibenika Željko Burić. A u međuvremenu šibenski gradonačelnik dao je suglasnost Županijskoj lučkoj upravi o raspisivanju natječaja za produljenje koncesije ove Inine crkpke na još 20 godina.

Da ova tema postane još intrigantnija pobrinulo se upravo Gradsko vijeće koje je na ovoj tematskoj sjednici održanoj u četvrtak zapravo donijelo odluku o vraćanju ove benzinske crpke u Generalni urbanistički plan donesen prije tri mjeseca, a u kojemu je nije bilo, kako je obrazloženo, zbog tehničke pogreške. Drugim riječima, prema tumačenju stručnih gradskih službi, ova pumpa nikad nije bila ni izbrisana iz GUP-a, već samo nije bila 'vidljiva' u njemu zbog tehničke pogreške!? Prije glasovanja o ispravci ove tehničke pogreške, koja je na kraju usvojena, sjednicu Gradskog vijeća napustili su oporbeni vijećnici SDP-a i HNS-a, jer kako su kazali, nisu željeli sudjelovati u ovoj farsi i 'sivoj zoni'.

- Benzinska crpka ostaje na tom mjestu do daljnjega. Dok sam ja gradonačelnik neću dopustiti da Šibenik ostane bez benzinske crpke na obalnom području. Podržavao sa izgradnju hotela, podržavam je i dalje, investitori su do sada imali moju veliku pomoć i imat će je i ubuduće. No, rješenje oko izmještanja benzinske pumpe s obale treba tražiti u sklopu uređenje prostora ex TEF-a – kazao je na sjednici GV-a gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

- Sve benzinske pumpe na području grada Šibenika dio su GUP-a, ali greškom nisu bile ucrtane u taj temeljni prostorni dokument. Pa svi gradovi u Hrvatskoj imali su slične tehničke pogreške u GUP-ovima. Ta greška je na razini tipfelera u novinama i pumpa na rivi u našem GUP-u postoji. Do sada sam mnogo i kvalitetno surađivala s investitorima iz tvrtke 'Riva Sunca', ali preveliki problem predstavljalo bi izmještanje pumpe sa obale. Stoga smo odlučili da INI-na benzinska crpka ostane tamo gdje je, a prostorni planovi su u budućnosti podložni izmjenama i dopunama – kazala je, pak, Madlena Dulibić Roša, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje grada Šibenika.

Investitorima i saborskom zastupniku Vidoviću nije bilo dopušteno da govore

Na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Šibenika bili su nazočni Ante Mioč i Zoran Popović iz tvrtke 'Riva Sunca', investitori u projekt gradskog hotela nasuprot Inine benzinske pumpe. Nekoliko oporbenih vijećnika zatražilo je da se Mioču i Popoviću omogući obraćanje Gradskom vijeću. No, pozivajući se na Poslovnik, to im nije dozvolio Ante Rakić, predsjednik 'šibenskog parlamenta'. On je odbio dati riječ i saborskom zastupniku SDP-a Franku Vidoviću koji se na sjednici pojavio u ulozi gosta.

- Na ovoj sjednici svjedočili smo bestijalnim podvalama gradonačelnika i gradskih stručnih službi. Sramotno je da mi u rodnom gradu kao saborskom zastupniku nisu dali da govorim. Oko benzinske crpke nije riječ o nekakvoj tehničkoj pogreški, ovdje se radi o podzemnim igrama – kazao je Franko Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:47