MOSTAR

PROPAO RADNI RUČAK ČELNIKA BiH Prvo je otkazao Izetbegović, zatim i Radončić: 'Neću razgovarati s onima koji ruše institucije'

 Tom Dubravec / CROPIX

Sastanak bosanskohercegovačkih političkih čelnika koji su u srijedu u Mostaru trebali razgovarati o prevladavanju krize koja zaustavlja put zemlje prema EU te funkcioniranju institucija vlasti otkazan je nakon što je nekoliko dužnosnika odbilo sudjelovati.

"Planirani radni ručak predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i članova Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića s političkim dužnosnicima u Mostaru, s početkom u 13.00 sati, otkazuje se zbog nemogućnosti dolaska određenog broja sudionika", kratko je priopćeno u srijedu iz Čovićeva ureda.

Sastanku je trebao nazočiti bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je u utorak navečer poručio kako "neće razgovarati s onima koji ruše institucije BiH" aludirajući na čelnika Republike Srpske Milorada Dodika koji je i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Nakon toga svoje sudjelovanje u srijedu je otkazao i čelnik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić te čelnici srpskih stranaka iz Saveza za promjene.

BiH vlasti nisu se uspjele dogovoriti niti oko sljedećeg koraka, predaje odgovora na upitnik Europske komisije zbog nesuglasja između političkih predstavnika Bošnjaka, Srba i Hrvata.

Radni ručak vodećih političkih čelnika u BiH organizirao je Dragan Čović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:09