SVJEDOKINJA U AFERI 'DNEVNICE'

PROTIV SAUCHINE BIVŠE TAJNICE PODIGNUTA TUŽBA ZBOG 17.000 KUNA KOJE JE POSUDILA, A NIKAD NIJE VRATILA Sada radi kao tajnica premijera Plenkovića...

 Screenshot RTL/Nacional

Bivša tajnica Tomislava Sauche čiji je iskaz bio među ključnima u istrazi oko afere Dnevnice, Sandra Zeljko, a sada tajnica premijera Andreja Plenkovića, 2011. godine posudila je novac od alkarskog vojvode Ante Vučića, koji ju je tužio kad dug nije vratila, otkriva Nacional.

Ključnoj svjedokinji u istrazi o nestanku više od pola milijuna kuna isplaćenih na ime lažnih dnevnica savjetnicima bivšeg premijera Zorana Milanovića pravomoćnom presudom određeno je da mora vratiti iznos od 17.000 kuna s kamatama koji je posudila od alkarskog vojvode Ante Vučića.

Ta informacija dospjela je do Nacionala prošlog tjedna, kada je Sandra Zeljko od anonimne tajnice u Vladi preko noći postala medijski eksponirana.

Podsjetimo, Saucha je uhićen i pritvoren prošli petak nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Tužiteljstvo sumnja da je Sauchu na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:22