AFERA AGROKOR

PRVE FOTOGRAFIJE ANTE TODORIĆA PO POVRATKU U HRVATSKU Iz garaže izašao u crnoj limuzini, odvjetnik otkrio kako je izgledalo ispitivanje

- Ante Todorić došao je sinoć u Hrvatsku- Rekao je da se ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret. Obranu je iznio u kratkim crtama.- Novinarima je nakon toga samo kratko potvrdio da je porekao ono što mu se stavlja na teret, a nije komentirao gdje mu je otac Ivica Todorić
 Zeljko Puhovski / CROPIX

NOVO 12:15 Ante Todorić dao je kratki komentar novinarima u petak.

- Ja sam došao u Hrvatsku kao što sam obećao. Porekao sam ono što mi se stavlja na teret - kazao je i dodao da više nema komentara. Na pitanje gdje je njegov otac također nije htio odgovoriti već je otišao.

Odvjetnik Fran Olujić kazao je da će njegov klijent vjerojatno par dana provesti s obitelji, a onda se vratiti u London na svoju adresu, a tamo je i zaposlen.

- Tereti ga se za dva kaznena djela - zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave - kazao je Olujić novinarima. Ne zna gdje su Ivica ni Ivan Todorić, kazao je. - Nije odgovarao na pitanja DORH-a jer bi to u ovom trenutku bilo neozbiljno s obzirom na opseg istrage.

U 20 godina rada u Agrokoru je uvijek postupao po zakonu. Ne smatra se krivim i ni od čega ne bježi - rekao je Olujić.

------------------

11:30 Ante Todorić ispitan je u Državnom odvjetništvu u Savskoj ulici, a zgradu je napustio u crnoj limuzini Škoda Superb. Bio je na zadnjem sjedištu u pratnji svoga odvjetnika Rajka Čogurića.

Iako su ga predstavnici medija čekali na prednjoj strani ulaza u popularnu Zagrepčanku, on se dovezao sa stražnje zgrade u garažu, izbjegavši tako novinare pa je liftom došao na 4. kat gdje se nalaze prostorije Državnog odvjetništva.

Davanje iskaza trajalo je 15-tak minuta.

Ante Todorić nije davao nikakve izjavu, no njegov odvjetnik Rajko Čogurić kratko nam je rekao:

- Mi smo ispunili naše obećanje te smo se sukladno onome što smo govorili pojavili na ispitivanju. Iznijeli smo obranu u okvirima koliko je to bilo moguće na osnovi naših saznanja, nismo se još upoznali s rješenjem o istrazi. Ante Todorić zanijekao je sve optužbe. I dalje ćemo surađivati sa istragom, rekao nam je.

Zagreb, 201017.
Savska 41, 
Ante Todoric priveden je na saslusanje u Drzavno odvjetnistvo RH.
Na fotografiji: Ante Todoric izlazi iz zgrade odvjetnistva.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagreb, 201017.
Savska 41, 
Ante Todoric priveden je na saslusanje u Drzavno odvjetnistvo RH.
Na fotografiji: Ante Todoric izlazi iz zgrade odvjetnistva.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagreb, 201017.
Savska 41, 
Ante Todoric priveden je na saslusanje u Drzavno odvjetnistvo RH.
Na fotografiji: Ante Todoric izlazi iz zgrade odvjetnistva.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

-----------------

10.50 Odvjetnik Fran Olujić rekao je u telefonskom razgovoru za HRT da će danas u DORH-u Ante Todorić reći da se ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret. Obranu će iznijeti u kratkim crtama.

-----------------

10.35 - Saznajemo da je Ante Todorić u Hrvatsku ušao automobilom, ali još uvijek se ne zna preko kojeg graničnog prijelaza.

-----------------

10.25 - Odvjetnik Rajko Čogurić je kazao da bi se razgovor s tužiteljima trebao dogoditi tijekom dana, no još nisu dobili službeni poziv.

- S obzirom da će ispitivati samo njega to će se vjerojatno dogoditi u sjedištu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj, a ne u prostoriji za ispitivanja na Selskoj cesti - kazao je Čogurić Hini dodavši da je stariji sin u Hrvatsku stigao još noćas.

-----------------

Odvjetnik Fran Olujić potvrdio je u petak da je njegov klijent Ante Todorić došao u Hrvatsku.

- Mogu potvrditi da je Ante Todorić, kako je obećao i kako smo i najavljivali, došao u Republiku Hrvatsku, u mojoj pratnji. Očekujemo da ćemo danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetnistvu u Zagrebu - izjavio je odvjetnik Fran Olujić.

Podsjetimo, u tzv. akciji Agrokor koja je počela u ponedjeljak u 6 sati ujutro, uhićeno je 12 Agrokorovih menadžera i revizora protiv kojih je pokrenuta istraga jer su Ivici Todoriću, kako sumnja tužiteljstvo, pribavili čak milijardu i 142 milijuna kuna. Iz pritvora u Remetincu izašli su u srijedu kasno navečer.

Svi su pušteni na slobodu, osim Ivice Todorića, tako da će se Ante Todorić nakon davanja iskaza braniti sa slobode.

Ukupnoj šteti državno odvjetništvo pribraja i "nepripadnu imovinsku korist" od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Uz Todorića i sinove, koji do sada nisu bili u Hrvatskoj, istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i ranije pritvoreni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Ovo je prvi dolazak jednog od danima očekivanih Todorića u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:28