IVAN RAČAN

RAČANOV SIN O KAOSU U SDP-u 'Problem nije samo Bernardić, nego gotovo sve: SDP previše sliči na HDZ, a jedan HDZ je za RH dovoljan, ako ne i previše'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Nekadašnji saborski zastupnik SDP-a i sin pokojnog predsjednika te stranke Ivan Račan u srijedu navečer se osvrnuo na žestoke prepirke u stranačkom vrhu koje su kulminirale u utorak, svađom na sastanku Kluba zastupnika, a zatim nastavljene dan kasnije brojnim reakcijama na svađu kao i traženjem potpredsjednika stranke Peđe Grbina za ostavkom šefa Davora Bernardića.

Povod za Račanov istup bila je HRT-ova emisija Otvoreno, u kojoj je tema bio upravo SDP.

- Gledao Otvoreno... Umjesto rasprave o inicijativama SDP-a, tema su bili SDP i predsjednik stranke. Kad bi problem bio samo predsjednik SDP-a, tad bi se relativno lako i brzo krenulo u rješavanje problema. Problem je nažalost gotovo sve. Identitet, vizija, dnevni sadržaj, organizacijsko ustrojstvo... SDP previše sliči na stranku javnog sektora; stranku prožetu borcima za privilegije, novac poreznih obveznika ili vlastite karijere. Takav SDP previše sliči na HDZ, a jedan HDZ je za Hrvatsku dovoljan, ako ne i previše, sažeo je svoje misli Ivan Račan u kasnovečernjem statusu na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:56