SKUP APETIT

RAČUN BIVŠEG PREMIJERA FRAPIRAO SVE Za večeru sa stranačkog računa spiskao 6.502 kune, jeli su se zubaci i jastozi, točio se Matuškov dingač...

 EPH/Arhiva

Počelo je s carpacciom od hobotnice s mediteranskom salsom, škampima na žaru i salatom od kozica. Sve zajedno koštalo je nekih devetstotinjak kuna. Brojkom, oko 900, piše Slobodna Dalmacija.

Slijedile su tri porcije jastoga "Thermidor" za 930 kuna, pa zubatac u pečenom povrću za 1885 kuna, te škarpina za 650 kuna. Umiješao se tu i crni rižot za 650 kuna, a sve se zalilo s dvije butelje Matuškova dingača. Svaka je plaćena 560 kuna.

Uz pokoju coca-colu, da se bolje provari jelo, travaricu, irski liker Baileys, macchiato, ukupan ceh koji je napravio bivši predsjednik Vlade Zoran Milanović, dok je još imao premijerski apetit, 2. listopada prošle godine u svojoj hotelskoj sobi u dubrovačkom hotelu "Palace" iznosio je – 6502 kune.

Cjelokupan slijed jela može se rekonstruirati iz računa koji je u utorak dostavljen redakciji Slobodne Dalmacije, a koji je napravljen uoči prošlih parlamentarnih izbora, kada je Milanović u Župi dubrovačkoj prisustvovao svečanom otvorenju luksuznog "Sheraton Riviera Hotela" Anđelka Leke.

Svečanosti su, uz tadašnjeg premijera, bili nazočni i ministri Dario Lorencin, Branko Grčić te Boris Lalovac. Iste večeri, Milanović je odsjeo u "Palaceu", prestižnom dubrovačkom hotelu u vlasništvu obitelji Lukšić, koji se reklamira da nudi najljepši suton s pogledom na Elafite. Tamo je na njegovu hotelsku sobu u 20.56 otvoren račun koji se u nešto više od sat vremena – do 22.06 – popeo na iznos koji premašuje prosječnu hrvatsku plaću. Račun je isporučila "Palaceova" taverna "Maslina", a platio ga je – tako bar tvrde na Iblerovu trgu – SDP.

– U našem je računovodstvu evidentiran račun iz Dubrovnika i njega je podmirila stranka – kazali su nam u SDP-u, ističući da je te večeri Milanović u svojoj hotelskoj sobi ugostio i dio ministara koji je bio na svečanosti otvorenja "Sheratona", ali i lokalne stranačke dužnosnike, koji su Milanovićev posjet Dubrovniku iskoristili za susret sa šefom socijaldemokrata.

Pa su, uz jastoge, zubace i dingač, u miru mogli raspredati o svim izazovima domaće politike. I kovati planove kako da i u iduće četiri godine ostanu na vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:54