OPREZ, SPAM!

'RADI SE O LAŽNOM KUPONU OD 600 KUNA, NE OTVARAJTE POVEZNICU!' Iz Konzuma upozoravaju na poruku koja se munjevito počela širiti WhatsAppom

- Bok, Konzum dijeli besplatne kupone. Upravo mi je stigao moj primjerak, zgrabi svoj prije nego ponuda istekne. Možeš mi zahvaliti kasnije - glasi vrlo sumnjiva poruka koja je počela danas masovno kolati WhatsAppom. U poruci je naveden link na koji korisnik treba kliknuti i koji vodi na stranicu s Konzumovim logom i naslovom 'Dobijte besplatnih 600 kn Konzum kupon' te navodi dalje na kratku anketu s pitanjima o tom trgovačkom lancu.

Na kraju kratkog upitnika, kako bi korisnik ostvario mogućnost na besplatni kupon - poruku mora podijeliti ponudu s najmanje 15 svojih prijatelja putem aplikacije WhatsApp.

Pošto nam se poruka odmah učinila sumnjivom, poslali smo upit Konzumu i dobili odgovor kako se radi o spamu.

- Radi se o lažnom kuponu koji nije organiziran od strane Konzuma. Savjetujemo vam da ne otvarate poveznice - upozorili su.

Iako nije poznato u kojoj mjeri i može li uopće naštetiti osobnim podacima koje imate u vašim mobitelima, kao i može li uređaj zaraziti virusom, savjetujemo vam da ovakve sumnjive stranice uvijek dva puta provjerite prije nego li na njih kliknete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:29