KANDIDAT ZA ŽUPANA

RADIMIR ČAČIĆ 'SDP je katastrofalan, HNS je mrtav, Most je nestao, HDZ je dobar, Split će dobiti Kerum, a Zagreb vrlo vjerojatno Bandić'

 Željko Hajdinjak / HANZA MEDIA

Predsjednik Reformista i kandidat za varaždinskog župana Radimir Čačić u drugi krug lokalnih izbora ušao je sa samo 16 glasova više od Alena Runca (HDZ), te će se u drugom krugu boriti s aktualnim županom Predragom Štromarom (HNS, SDP, HSS HSU, Laburisti).

Gostujući na N1 televiziji, Radimir Čačić je komentirao svoj izborni reultat: "Svaki put ponovno kažem - ljudi, vaš glas odlučuje, a puno njih to odluči nazvati floskulom, no vidimo da je tako. Drugo, 16 glasova na 73 tisuće glasova, to su dvije desetinke promila. Treće, cijela ta priča jasno ukazuje na to da su ti glasovi za čovjeka i jasno razlikuju stranku i osobu. To je na državnoj razini puno manje prisutno".

Čačić je pritom u razgovoru za N1 komentirao i izborne rezultate ostalih stranaka: "SDP je katastrofalan, HNS je mrtav, HDZ je dobar. SDP-u svaka čast za Rijeku svaka čast, puno bolje od anketa, čestitke Obersnelu i ekipi. Međutim, priča s Osijekom... Vrkić je čovjek koji je bio moj protukandidat za predsjednika HNS-u pa je godinama bio u HDZ-u. Za Vrkića reći "to je naš kandidat" je bespredmetno. Split će dobiti Kerum. HDZ je napravio najbolji rezultat ikad, ali dobit će Kerum. Zagreb će dobiti vrlo vjerojatno Bandić. SDP-a nema nigdje osim Rijeke, HNS je u Dubrovniku nestao, Varaždin koji je utvrda stranke, međutim nema - gotovo."

Čačić je uvjeren da se i Most jako loše proveo.

"Grmoja ništa, Bulj ništa... Most je ovim trenutkom nestao", izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:27