SDP-OVAC DRŽI LEĐA HDZ-OVCU

RANKO OSTOJIĆ U OBRANI KRSTIČEVIĆA 'Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon...'

 Ante Čizmić / CROPIX

Bivši ministar unutarnjih poslova i SDP-ovac Ranko Ostojić na Facebooku je stao u obranu generala Damira Krstičevića kojeg su prethodno pojedini generali 's desnice' prozvali da je lažirao dio vlastite biografije te prešutio da je od srpnja 1991. do rujna iste godine bio u JNA te, navodno, 'zastupao tvrdu jugoslavensku liniju'.

Ostojić je kazao kako je 6. prosinca 1991. godine splitski dobrovoljački bataljun upućen na dubrovačko ratište.

- Najdraže mi je čuti 'generali sa desnice', neimenovani izvori. Ja ću reći svoj dio, istine radi. 6.12.1991. splitski dobrovoljački bataljun upućen je na dubrovačko ratište. Pozicije Topolo, Imotica, Stupa. Iznad mosta na Bistrini. Bilo je gadno, i neću u detalje. 20.12 sam čovjeku kojeg sam tada prvi put vidio predao položaje . Bio sam običan vojnik, govorio mu detalje i pokazivao našu crtu obrane. Bio je pripadnik 4. Brigade, nije me bilo briga koji je čin. Njemu i ljudima iz 4. nacrtao sam svaku točku na karti, svaki nas položaj i gdje su njihove snage.

- Došli su nam pomoći, kao i Pločani prije toga. I briga me za izbore, špijunske igre. Položaje sam predao Damiru Krstičeviću. Mi smo otišli na druge položaje, na Mosec. Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon sto se istina dogodila - napisao je Ostojić.

Podsjetimo, Nacional je krajem proteklog tjedna iz krugova desno politički orijentiranih umirovljenih generala, dobio na uvid dio arhivske građe sigurnosnih službi kojom se želi upozoriti novog šefa HDZ-a Andreja Plenkovića da je pogriješio kada je, kao i njegov prethodnik Tomislav Karamarko, Damira Krstičevića postavio za nositelja predizborne liste HDZ-a u Desetoj izbornoj jedinici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:10