S JOŠ DVOJICOM ZASTUPNIKA

RASPADA SE KOALICIJA? LOVRINOVIĆ FORMIRA POSEBAN KLUB U SABORU Sinčić: 'To je samo formalnost, koalicija je cjelovita'

 CROPIX

Saborski zastupnik i član stranke Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović, potvrdio je za HRT-ovu emisiju Hrvatska uživo da će zajedno sa zastupnikom Ivicom Mišićem (Promijenimo Hrvatsku) pokušati formirati klub zastupnika u Saboru bez partnera iz predizborne koalicije sa Živim zidom, a vjeruju da će im se pridružiti i zastupnik Goran Aleksić iz Udruge Franak. Naime, za klub je potrebno troje, javlja HRT.

- To je sasvim uobičajena praksa. Koalicije koje su i prije nas bile u svom sastavu imale su stranke koje su imale svoje klubove. Da podsjetim, mi smo imali svoj klub i nakon izlaska iz Mosta, nas trojica saborskih zastupnika, sasvim je logično sada kada smo osnovali stranku da imamo svoj klub. Mi ćemo i dalje surađivati na svim programskim pitanjima oko kojih smo i ušli u koaliciju. To je jedna sasvim prirodna stvar. Naša stranka Promijenimo Hrvatsku želi se promovirati više u javnosti, pozicionirati na tržištu i to je sasvim prirodni proces - kazao je Lovrinović.

Lovrinović je kazao kako računa na Aleksića no kako o tome mora odlučiti Udruga Franak.

- Možda nam se još netko priključi, međutim to sve ostavljamo narednim danima i to ćemo vrlo precizno znati, kazao je.

Lovrinović je dodao i da je Živi zid pozdravio osnivanje zasebnog kluba zastupnika i kako su vrlo pozitivno na to reagirali.

- Njima je važna suradnja na programskim ciljevima. Mislim da je to jedno zdravo razmišljanje. A hoće li taj klub zastupnika dati potporu Andreju Plenkoviću, Lovrinović je rekao da sada ne bi ništa posebno govorio jer su u tijeku i pregovori.

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida, izjavio je da još jedan klub zastupnika formalnost radi veće mogućnosti govora za govornicom i dodao da zastupnici ostaju jedinstveni i kako je koalicija cjelovita, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:47