NAVODNO OBITELJSKO NASILJE

RASPUŠTEN OGRANAK HDZ-a POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE Plenković: 'Ako se optužbe o obiteljskom nasilju pokažu točnim, Tomašević ne ostaje na dužnosti'

Alojz Tomašević
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izvijestio je u utorak poslijepodne novinare da je Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a, a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.

Plenković je rekao to novinarima prije početka sjednice Kluba zastupnika HDZ-a na kojoj vrh stranke priprema saborsku sjednicu najavljenu za sutra ujutro.

Pokažu li se informacije o nasilju točne, Plenković kaže kako ne vidi načina na koji bi župan ostao na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci.

Na novinarsku napomenu kako je župan izabran neposredno na izborima, Plenković je rekao da to nije pitanje statuta i procedure, nego pitanje morala.

"Odlučili smo danas na telefonskoj sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a raspustiti županijsku organizaciju, želimo tamo jedan novi početak budući da je to županija u kojoj HDZ ima načelnike pet općina, gradonačelnike pet gradova, župana, većinu u županijskog skupštini, jedna pomalo apsurdna situacija", rekao je Plenković.

Na pitanje novinara hoće li župana Tomaševića izbaciti iz HDZ-a pokažu li se tvrdnje točne, Plenković je rekao kako je sigurno da će pokrenuti stegovni postupak, a o tome odlučuje visoki časni sud.

Na upit što će biti ako se župan ogluši te dalje bude želio ostati župan s obzirom na to da je na tu dužnost neposredno izabran, Plenković je rekao "vidjet ćemo, jedna neugodna situacija, meni je izrazito žao da je do toga došlo, to nije dobro za njegovu suprugu, nije dobro za njega, loše je za imidž HDZ-a", rekao je Plenković.

Policija je u utorak potvrdila da je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u utorak ujutro priveden, ali nije navela razlog, dok mediji navode da se radi o obiteljskom nasilju, pa je Autonomna ženska kuća Zagreb zatražila hitnu ostavku tog HDZ-ovog župana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:07