DRAMA U STRANCI

RASULO U HDSSB-u Šišljagić napao pomoćnicu ministra uprave, Glavaš mu preko Facebooka poručio: 'Ti si patološki lažov!'

Dragan Vulin i Branimir Glavaš
 Emica Elvedji / HANZA MEDIA

OSIJEK – „Dopis Ministarstva uprave, kojim se sjednica Glavnog odbora HDSSB-a od 10. Studenog proglašava nestatutarno sazvanom, nije obvezujući akt niti akt upravnog postupka, nego privatno mišljenje pomoćnice ministra Jagode Botički, koja je, upućujući i potpisujući takav dopis, bez znanja ministra Ivana Kovačića, prekoračila svoje ovlasti,“ izjavio je župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, jedan od predvodnika revolucije unutar HDSSB-a koja je započela prije mjesec dana.

Podsjetimo, predsjednik stranke Dragan Vulin i njegov zamjenik Karlo Šatvar u četvrtak su javnost predstavili rješenje Ministarstva uprave koje im je, prema njihovu tumačenju, u recentnom unutarstranačkom sukobu dalo za pravo. Drugim riječima, ekipa okupljena oko Branimira Glavaša i Vulina smatra da su pobijedili u tom sukobu te da Šišljagić, Dinko Burić i ostali, kako ih nazivaju, pučisti, više nemaju pravo predstavljati se kao HDSSB. Vulin je istaknuo da je Ministarstvo uprave sjednicu Glavnog odbora koju su disidenti održali 10. studenoga proglasilo protustatutarnom.

- To je još jedna pokušaj obmane članova HDSSB-a i hrvatske javnosti. Naime, upravni nadzor može se provesti tek nakon održanog izbornog sabora stranke i kada se odluke o izboru čelnih stranačkih tijela dostave Ministarstvu uprave. I iz tog dopisa jasno se vidi da se ne radi o aktu upravnog nadzora i pravosnažnom rješenju, nego privatnom mišljenju pomoćnice ministra. Ne želim vjerovati da se o sadržaju dopisa Botički dogovarala s Glavašem i HDSSB-om, ali činjenica da je Vulin imao eksluzivno pravo pročitati dopis poslan e-mailom, budi sumnju na to. Još je zanimljivije, koju je to protuuslugu pomoćnica ministra tražila ili eventualno dobila, kako bi napisala takav sadržaj, rekao je Šišljagić koji očekuje i reakciju ministra Kovačića.

Vrlo brzo reagirao je i Vulin priopćivši da su iz županovog istupa saznali da „Vladimir Šišljagić i pučisti ne priznaju niti Ministarstvo uprave, a vjerojatno samim time niti Vladu RH. Očito i gospodin Božo Petrov, predsjednik Hrvatskoga sabora, treba biti u pripravnosti jer od strane pučista slijedi napad i na Hrvatski sabor jer je priznao moj potpis kao predsjednika HDSSB-a pri zamjeni zastupnika u Hrvatskom saboru. Poslije Sabora, možda krenu u napad i na Europsku komisiju. HDSSB ide svojim putem prema Izvanrednom izbornom saboru koji će biti održan 14. siječnja 2017. Ako gospodin Vladimir Šišljagić ima toliku želju ponovno postati predsjednikom HDSSB-a, neka se vrati u okvir Stranke i kandidira na Saboru HDSSB-a,“ poručio je Vulin. Inače, u očitovanju Ministarstva stoji da ono nije nadležno za rješavanje spornih pitanja unutar članstva stranke, no kako im je uz podneske dostavljena i ostala dokumentacija vezana uz sjednicu Glavnog odbora smatrali su „potrebnim ukazati da je upitna valjanost sazivanja sjednice GO-a od 10. Studenoga,“ a što dovodi u pitanje i odluke na njoj donesene. U nastavku se, pak, navodi da se sjednica GO-a ne može smatrati statutarnom ako je nije sazvala njegova predsjednica ili njezin zamjenik, što je ovdje bio slučaj, jer su oboje suspendirani.

Putem svog Facebook profila oglasio se i Branimir Glavaš napisavši da je „pomoćnica ministra Jagoda Botički, koja je potpisala stav Ministarstva uprave, rođena sestra Jadranke Sabljak predsjednice Gradskog vijeća Beli Manastir, inače suspendirane članice HDSSB-a koja se i sama svrstala na stranu pučista predvođenih Šišljagićem. Patološki lažov to dobro zna, ali sa lažima nastavlja dalje obmanjivati javnost,“ napisao je Glavaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:27