NEKIMA JE BILO SUMNJIVO

RIJEŠEN VELIKI IZBORNI MISTERIJ Sad znamo zašto su rezultati lokalnih izbora u Metkoviću u oba kruga toliko kasnili

 Denis Jerkovic / HANZA MEDIA

Oči hrvatske javnosti nakon završetka izborne šutnje u oba kruga bile su uprte u Metković. Naime, tamo se odigravala žestoka borba između HDZ-ova i MOST-ovog kandidata za gradonačelnika. Bio je to veliki test za Most, hoće li uspjeti zadržati svoje donedavno čvrsto uporište nakon izlaska iz Vlade s HDZ-om.

Tek nakon drugog kruga izbora Metković je dobio novog gradonačelnika, HDZ-ova Dalibora Milana, koji je izborio tijesnu pobjedu nad Katarinom Ujdur, no ono što je zanimljivo, oba puta su rezultati iz grada na Neretvi stizali zadnji.

Na inače ažurnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva nakon prvog kruga objavljeni su tek nakon ponoći. I rezultate nakon drugog kruga trebalo je čekati nešto duže nego u drugim gradovima.

Činjenica da su rezultati iz tog grada stizali zadnji bila je sumnjiva i GONG-u. Dragan Zelić, član te neprofitne organizacije, odgovor je potražio i dobio u Gradskom izbornom povjerenstvu u Metkoviću, javlja tportal.

Naime, tamo su se glasovi prebrojavali drukčije. Inače se u gradskom izbornom povjerenstvu odmah zbrajaju glasovi iz pojedinih biračkih odbora, kako pristižu tijekom večeri. No zbog velikih tenzija u tom gradu odlučili su čekati da stignu listići sa svih biračkih mjesta i tek onda početi s prebrojavanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:37