NEGIRA OPTUŽBE DA PROVODI ČISTKU

Ronko: Nema revanšizma, postupak protiv Vlahovića vodio se dulje vrijeme

 EPH

Zdravko Ronko, član Predsjedništva SDP-a, optužen je da stoji iza izbacivanja iz SDP-a Hrvatske Ivana Vlahovića, člana Gradskog odbora SDP-a u Požegi i šefa izbornog stožera Zlatka Komadine u Požeškoj županiji.

U medijima je ovaj slučaj podignut na nacionalnu razinu - Ronko je blizak Zoranu Milanoviću - zahvaljujući Davoru Bernardiću koji je na Facebooku aludirao da je riječ o osveti ekipe bliske šefu SDP-a:

“Počele čistke u SDP-u. Izbačen šef Komadinina stožera u Požegi. Vodstvo SDP-a Požege nakon svog potopa na izborima za mjesne odbore, HDZ-HSU 141: SDP 57 vijećnika, našlo krivca, šef stožera Zlatka Komadine, Ivan Vlahović! Bravo, drugovi!”

Iz vrha SDP-a poručuju da ne znaju tko je Vlahović, a razgovarati je odbio i Marijan Cesarik, čelnik požeškog SDP-a. Logično je pitanje kakvu bi korist Milanović imao od izbacivanja političara koji je poznat isključivo u Požegi i nije uspio ući ni u novi GO SDP-a?

- Ovo je politički revanšizam. Iako je Ronko obećao da se to neće događati, iznenada sam pozvan na sjednicu na kojoj je jedina točka bilo moje izbacivanje. A sve jer sam bio uz zagovornike promjena u SDP-u - rekao je jučer Vlahović.

Ronko demantira sve što tvrde Vlahović i Bernardić:

“Nema govora o revanšizmu. Postupak protiv Vlahovića vodio se duže vrijeme i on je jednoglasno izbačen iz SDP-a, što pokazuje kakvo je mišljenje članstva o njemu”.

Izgleda da je ovdje uglavnom riječ o osobnoj netrpeljivosti između Ronka i Vlahovića. Nedavno je Ronko izjavio da mu je HDZ-ov gradonačelnik Požege, Vedran Neferović, prijetio lomljenjem prsta i treba na liječenje, na što je Vlahović napisao: “Ima tu još kandidata koji bi trebali zatražiti liječničku pomoć. Neki misle da ih je Božja ruka namjestila na doživotni mandat pa kao takvi upravljaju našim sudbinama”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:23