PRIPREME ZA SEZONU

RUSKI AMBASADOR 'Najavio sam 300.000 Rusa, ali su mi rekli da ste prebukirani'; MINISTARSTVO 'Pa još nismo ni pričali s tim gospodinom'

 Biljana Gaurina/CROPIX

Ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov rekao je nakon subotnjeg susreta s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i drugim lokalnim dužnosnicima da je nedavno razgovarao s predstavnicima Ministarstva turizma te da ih je obavijestio da ove godine na odmor u Hrvatsku planira doći 300.000 ruskih turista. - Mislio sam da ću ih razveseliti, ali oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisuća, kazao je Azimov, kojega je citirao Novi list .

Dodao je da Rusi sad žele u Hrvatsku, iako su im puno jeftinije njihove dosadašnje destinacije Maroko, Turska i Tajland. Na neugodnost za koju Azimov kaže da ju je doživio u Ministarstvu turizma, u nedjelju je reagiralo ministarstvo. U priopćenju navode da oni ne znaju 'na koji se točno razgovor Njegova Ekselencija referira, s obzirom da je službeni sastanak između Veleposlanika i ministra turizma Antona Klimana, otprije i nevezano uz ovu temu, zakazan tek za ponedjeljak 7. ožujka'.

'Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica, zajedno sa svojim predstavništvom u Moskvi i ove godine provodi dodatne aktivnosti kako bi privukli ruske turiste u Hrvatsku. Prošloga tjedna ministar Kliman održao je službeni sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Mirom Kovačem, upravo kako bi dogovorili jednostavniju i bržu proceduru za dobivanje viza za Hrvatsku turistima iz Ruske Federacije', naveli su u ministarstvu.

'Uzevši u obzir napore Ministarstva turizma te promotivne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice, očito je kako je naš cilj upravo privlačenje turista iz Rusije u Hrvatsku. Odlične informacije iz Rusije što se tiče interesa za Hrvatsku nas iznimno vesele, kao i činjenica da je Hrvatska prema National Geographicu u Rusiji proglašena za TOP destinaciju za obiteljski odmor. To će svakako biti i jedna od tema sutrašnjeg sastanka ministra Klimana te veleposlanika Ruske Federacije', stoji još u priopćenju ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:42