DRAMA NA MORU

S nasukane jedrilice u komiškoj uvali spašeno šestero poljskih nautičara

Ilustracija
 CROPIX

S nasukane jedrilice u komiškoj uvali u noći s nedjelje na ponedjeljak spašeno je šestero poljskih nautičara od kojih nitko nije ozlijeđen, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Jedrilica sa šesteročlanom posadom nasukala se noćas u blizini komiške luke na otoku Visu jer se nije mogla usidriti zbog lošeg vremena. Rano jutros vlasnik plovila - charter tvrtka obavila je komercijalno odsukavanje i tegalj jedrilice, a nije uočeno nikakvo onečišćenje mora ni okoliša.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka primili su u 1,09 sati posredstvom Obalne radijske postaje Split poziv da je u opasnosti šesteročlana posada s jedrilice "Estela", dužine 11 metara, s hrvatskom zastavom, koja je dojavila nasukanje u Komiškoj uvali u neposrednoj blizini komiške luke.

MRCC Rijeka odmah je pokrenuo koordiniranu spasilačku akciju u suradnji sa splitskom Lučkom kapetanijom. Odazvao se zapovjednik hrvatske ribarice "Jež", koji je ubrzo onamo stigao, prekrcao šesteročlanu posadu i prevezao je u Komižu, kamo su pristali u 2.10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:49