BOGATO ISKUSTVO

Sanaderova miljenica Bianca Matković imenovana članicom Uprave Atlasa

ZAGREB - Nadzorni odbor turističke agencije Atlas potvrdio je danas odluku o imenovanju Biance Matković za članicu Uprave te agencije, čime je dosadašnja Uprava Atlasa proširena na dva člana, priopćeno je iz adriatica.net grupe u čijem se sastavu nalazi i Atlas.

"Imenovanjem na mjesto članice Uprave za produkciju, marketing i operacije, Bianca Matković pridonijet će strateškom pozicioniranju Atlasa kao najveće i vodeće regionalne turističke agencije. Zahvaljujući bogatom iskustvu u organizaciji najvećih državnih summita, konferencija i događanja, kao i zavidnom iskustvu u sferi međunarodnih odnosa i gospodarske diplomacije, Bianca Matković pridonijet će jačanju pozicije Atlasa na domaćem i na stranim tržištima", navodi se u priopćenju.

Bianca Matković je nekadašnja bliska suradnica Ive Sanadera. Karijeru je započela 1997. godine u Ministarstvu vanjskih poslova, 2003. bila je imenovana predstojnicom ureda predsjednika Vlade RH i državnom tajnicom. Matković je 2009. imenovana ministricom u vladi, a nakon razrješenja s dužnosti 2010. je otišla na mjesto državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Matković je od 2010. do kraja 2011. bila zastupnica u Hrvatskom saboru.

Prema istražnim iskazima optuženih u aferi Fimi-media koji su priznali nedjelo, Bianca Matković je bila jedna od HDZ-ovih dužnosnika koji su primali naknade iz "crnog fonda", što je ona i sama pri svjedočenju priznala.

Bianca Matković diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a na tom je fakultetu 2011. magistrirala na poslijediplomskom specijalističkom studiju "Pravni i gospodarski okviri poslovanja u EU".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:07