IVO DUJMIĆ

SDP-OV GRADONAČELNIK OPATIJE ISTUPIO IZ STRANKE 'SDP u Opatiji više nije SDP kojeg sam stvarao i bio član svih ovih godina!'

 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić istupio je iz SDP-a nakon što je ta stranka za predstojeće lokalne izbore kao gradonačelničkog kandidata odlučila podržati njegovog zamjenika Fernanda Kirigina.

Odluku o napuštanju stranke objavio je u ponedjeljak svojim stranačkim kolegama na sastanku predsjedništva SDP-a Primorsko-goranske županije, a jučer se obratio javnosti preko svojeg Facebook profila, na kojem je objavio i dopis tijelima stranke.

„Član sam SDP-a već gotovo 20 godina te još uvijek smatram kako politika treba biti častan i odgovoran posao“, kazao je, među ostalim, Dujmić u svojem priopćenju, navodeći da je sve što je imao za reći napisano u njegovoj odluci te da je to rekao i direktno članovima predsjedništva.
„Svi oni su moji dugogodišnji kolege koje poštujem, i koji su mi i ranije dali podršku za moj treći mandat na čelu Grada Opatije“, poručio je opatijski gradonačelnik preko Facebooka, navodeći da je činjenica da iza njega stoje vidljivi rezultati i napredak Opatije, kao i u mandatu realizirana sva obećanja dana građanima na prošlim izborima.
„Isto tako SDP u Opatiji više nije SDP kojeg sam stvarao i bio član svih ovih godina, kao što to više nije SDP koji je sa mnom pobjeđivao na lokalnim izborima. Uvijek sam vjerovao u vrijednosti i načela socijaldemokracije, te ću iste nastaviti braniti i dalje. Trenutno vodstvo opatijskog SDP-a nema moju osobnu niti profesionalnu podršku, kao vjerujem niti podršku velikog dijela članstva i simpatizera SDP-a. Iz navedenih razloga istupio sam iz stranke i vjerujem da će loše vodstvo opatijskog SDP-a doći do izražaja na predstojećim lokalnim izborima“, kazao je Dujmić.

U telefonskom razgovoru rekao nam je da neće dodatno komentirati odluku koju je i javno objavio te da nema namjeru govoriti protiv svoje sada već bivše stranke. Potvrdio nam je da će se kandidirati za gradonačelnika na idućim izborima, no nije precizirao da li će to učiniti kao nezavisni kandidat i uz čiju političku podršku ide po treći mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:07