ZAVRŠNI DOGOVORI

Šef HDZ-ovog kluba Bačić glasovanje o Povjerenstvu za Agrokor najavio za petak

 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je novinarima da su vrlo blizu dogovora sa SDP-om oko izbora ustavnih sudaca i članova istražnog povjerenstva za Agrokor, ali s obzirom na to da dogovor još nije definiran, o tome u srijedu neće biti glasovanja u Saboru, nego se ono planira za petak.

„Vrlo smo blizu dogovora oko izbora ustavnih sudaca i osnivanja istražnog povjerenstva. S obzirom na to da nije još do kraja definiran dogovor, sutra neće biti glasovanja, planiramo za petak“, rekao je Bačić novinarima nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a održane uoči sutrašnjeg nastavka sjednice Sabora.

Bačić je rekao novinarima kako se čini da su postigli dogovor tko može biti član istražnog povjerenstva. „Mi mislimo da u prvom redu ne bi trebali biti članovi bivših vlada koji su bili još usput i članovi Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu za razvoj, da ima dovoljan broj kvalitetnih zastupnika u Saboru koji mogu taj posao odraditi“, rekao je Bačić.

Na novinarsku napomenu kako to SDP ne prihvaća jer žele Gordana Marasa na čelu povjerenstva, Bačić je rekao kako on nije stekao dojam da oni žele i da nije o tome bilo riječi. Na pitanje hoće li SDP to prihvatiti, i ako su prihvatili što se čeka, Bačić je rekao da razgovaraju još oko toga. „Nadam se da ćemo to kroz iduća dva dana dogovoriti“, rekao je.

Odgovarajući pak na pitanje je li prijeporno to što SDP želi da se u paketu glasa za sve ustavne suce, Bačić je rekao da je to njihov prijedlog, ali misli da nije u skladu s Ustavom i Ustavnim zakonom o Ustavnom sudu koji definira da se izbor sudaca Ustavnog suda provodi pojedinačno.

Na sjednici Kluba zastupnika bio je i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Na sjednici se razgovaralo o posljednjim događanjima unutar HDZ-a, pogotovo u Požeško-slavonskoj županiji te točkama dnevnog reda koje su u raspravi u Saboru. Bačić je također upoznao Klub sa stanjem razgovora i dogovora sa SDP-om oko izbora ustavnih sudaca i povjerenstva za Agrokor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:24