TOMISLAV KONČEVSKI

ŠEF HRVATSKIH LABURISTA O PROSTITUCIJI 'Mi smo da se legalizira svaki rad, pogotovo težak rad'

Tomislav Končevski
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Tomislav Končevski, predsjednik Hrvatskih laburista, inačepo struci vatrogasac, gostovao je u RTL Direktu kod Zorana Šprajca gdje je komentirao opstanak stranke koja je gotovo zamrla odlaskom Dragutina Lesara, ali i mnoga druga aktualna predizborna pitanja.

Odmah je napomenuo da su Laburisti i osnovani da bi bili između dva vodeća politička bloka te da su stoga napravili grešku kad su ulazili u koaliciju s SDP-om. Na pitanje može li Zoran Milanović pobijediti novog šefa HDZ-a, Andreja Plenkovića, rekao je da ‘Milanović lijepo govori, a malo radi’, te da će stoga trebati puno više raditi da bi pobijedio Plenkovića.

Končevski ne smatra da mu je srednja stručna sprema minus u političkom okruženju u kojem ‘vladaju’ fakultetski obrazovani ljudi: ‘Radim u zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi u Zaboku. Još uvijek gasim vatru, ja sam i dobrovoljni i profesionalni vatrogasac. Vatrogasac je humano zanimanje, ja sam iz naroda i točno znam što građanima treba.’

Rekao je da bi prvo htjeli povećati minimalnu plaću s neto 2.500 kn na 3.500 kn jer bi se time, smatra, potrošnja trebala povećati. Bio je jasan i oko pitanja vjeronauka u školama: ‘Vjeronauk apsolutno treba vratiti Crkvi. Moja baka je još išla na vjeronauk u crkvu, ne znam zašto bi trebao biti u školama.’

Kao bivši branitelj nije htio komentirati slučaj Branimira Glavaša, već je samo istaknuo da o tome treba odlučiti sud, kao i o tisućama drugih branitelja koji nisu procesuirani. Na pitanje o ukidanju županija rekao je da bi to ostavio stručnjacima, ali smatra da taj aparat treba prilagoditi građanima, piše RTL.

Hoće li nakon izbora biti skloniji koaliciji s HDZ-om ili SDP-om, Končevski je rekao da su Laburisti uvijek na lijevoj strani, ali teško da bi išli sa SDP-om pošto se Laburisti bore za radnička prava, ‘a oni baš trenutno i ne’.

Šprajc ga je na koncu pitao: ‘Prostitucija, legalizacija, da ili ne?’ ‘Mi smo da se legalizira svaki rad, pogotovo težak rad’, rekao je Končevski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:10