DELOŽACIJA

SESTRE JUKA IZBACUJU IZ LOKALA ZBOG DUGA Producentica Anita i njezina sestra, redateljica Ivona Juka, imaju mjesec dana da napuste prostor

Livio Andrijić / CROPIX

Zbog duga od oko 100.000 kuna za najamninu, pričuvu i naknadu za uređenje voda, ali i korištenja prostora trećih osoba, Grad Zagreb odlučio je iz poslovnog prostora u Ulici Pavla Hatza 12 izbaciti društvo Četiri film, čija je direktorica Anita Juka, hrvatska producentica.

U obrazloženju odluke Grad je na službenim stranicama naveo da je s društvom Četiri film sklopio ugovor u ožujku 2015. godine na neodređeno vrijeme o korištenju poslovnog prostora od gotovo tisuću četvornih metara za mjesečnu zakupninu za nešto više od 12.000 kuna plus PDV.

Zakupci

Zbog uređenja prostora društvo je u prva tri mjeseca bilo oslobođeno najamnine, a prema odluci gradonačelnika Milana Bandića, zakupnina od studenoga 2015. do siječnja 2016. bila je minimalna. Nakon toga su u ožujku 2016. Četiri filma poslala dopis Gradu, u kojem ih obavještavaju da dobiveni prostor daju u podzakup dvjema udrugama, no od tog su zahtjeva vrlo brzo odustali. Isti zahtjev ponovili su u studenome prošle godine, kad su tražili odobrenje da u podzakup smjeste sedam udruga.

Prema tom zahtjevu, izračunali su u Gradu, u podzakup bi dali oko 500 četvornih metara. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport pozvao ih je početkom ove godine da Gradu vrate prostor koji ne misle koristiti te ih obavijestio da je dodjeljivanje prostora udrugama civilnog sektora uređeno posebnim pravilnikom.

Iseljenje

U travnju ove godine prostor u Hatzovoj obišli su djelatnici Grada i utvrdili da njegove dijelove osim društva Četiri film, koristi i dio udruga.

“Dopisom od 7. srpnja 2017. izviješten je zakupnik da postoji više razloga za otkaz Ugovora, dugovanje i korištenje istog od strane trećih osoba te da ako ne otklone razlog za otkaz Ugovora, da će se isti otkazati”, stoji u obrazloženju Grada.

Tvrtka Četiri film u kojem uz producenticu Anitu Juku radi njezina sestra, redateljica Ivona Juka, prema odluci Grada iz prostora se mora iseliti u roku od mjesec dana.

Za komentar o ovom slučaju jučer smo pitali u društvu Četiri film. Ondje su nam rekli da pitanja pošaljemo mailom. Do završetka ovog broja nismo primili odgovore.

Tagovi

ELIPSO

Izdvajamo