KOMUNALNI REDARI U AKCIJI

ŠIBENIK ZABRANIO PSIMA ŠETNJU NA JAVNIM POVRŠINAMA Kazna za neposlušne vlasnike je do 2000 kuna

 Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Komunalni redari postavili su u Šibeniku na ulazima u Perivoj Roberta Visianija oznake kojima je na tu zelenu gradsku površinu zabranjen ulaz psima. Osim tamo, psi izričito ne smiju ni u Perivoj Luje Maruna, na travu ispred zgrade Županijskog i Općinskog suda, u park na Baldekinu te na zelene površine na rivi. Nisu dobrodošli ni oko dječjih igrališta, u cvijetnjacima, na uređenim javnim površinama te na plaži Banj, piše Šibenik.in.

Odluka je to o komunalnom redu koju je donijelo Gradsko vijeće, a građani je se slabo pridržavaju, nezadovoljan je šef gradskih komunalaca Miro Lucić.

- Puno je nekulturnih vlasnika koji osim što idu s psima tamo gdje im je zabranjeno, ne drže ih na povodcu, ali redari će to kontrolirati koliko im dopuste obveze – upozorava Lucić.

Ako vas komunalni redar zatekne u šetnji sa psom na nekoj od površina gdje je ljubimcima pristup zabranjen, ovlašten je napisati kaznu od dvije tisuće kuna, koliko iznosi i kažnjavanje za šetnju psa bez povodca. No, kako da bi napisao kaznu komunalni redar mora vlasnika psa i legitimirati, pa će nesavjesne građane pasa zajedno s komunalnim redarima loviti i policajci, upozorio je Lucić za Šibenik.in.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 13:18