VJERNICI OSUDILI POLITIZACIJU

SISAČKI BISKUP VLADO KOŠIĆ I NA BLAGDAN VELIKE GOSPE PORUČIO S OLTARA 'Odričeš li se Maršala? Da, i Führera i Ducea'

 Miroslav Kis / CROPIX / Miroslav Kis / CROPIX

U marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori kraj Petrinje misno slavlje pred nekoliko tisuća okupljenih vjernika predvodio je sisački biskup Vlado Košić. Molilo se da Marijina snaga i vjera bude putokaz svim vjernicima.

U propovijedi je naglasio kako je Majka Božja sigurno žalosna kad vidi kako se u Hrvatskoj obitelji boje rađati djecu, kako ne znaju kako ih prehraniti, kako obitelji odlaze u inozemstvo, javlja Nova TV.

''Tako je sigurno da se odricanje od đavla treba shvatiti sasvim konkretno i kao odricanje od totalitarnih ideologija i njihovih vođa tj. idola, pa bi se tako pitanje: Odričeš li se sotone? – trebalo u našim hrvatskim okolnostima prevesti: Odričeš li se Maršala? Da, i Führera i Ducea i Generalissimusa ali – ponajviše – Maršala! Premda njega više nema i on ne vlada nama već više od 37 godina, na žalost još uvijek mnogim dušama vlada taj krivi bog, još uvijek mu se prinosi ne samo tamjan nego i žrtve, ne samo da se žrtvuje istina i zatire pravednost, nego se žrtvuju i ljudi'', rekao je Košić.

"Marija je majka žalosna kada gleda korupciju, veze i klijentelizam koji vlada u našem društvu, kada gleda ljude na položajima koji bi se morali brinuti za zajedničko dobro, a misle samo na sebe i kako svojima osigurati bolji život.

Marija je žalosna kada gleda na naše hrvatske branitelje koji su svojom krvlju stvorili, obranili i oslobodili Hrvatsku, a onda su stavljeni kao nepotrebni, kao višak na koji se mediji i domaći izdajice nabacuju blatom, a nisu im vrijedni ni noge oprati. Oni u toj svojoj razočaranosti više ne znaju za kakvu su se to zemlju borili pa ih je već gotovo 3 tisuće diglo ruke na sebe.

Prozivam sve dosadašnje političare i ljude od utjecaja i položaja, a koji su skrivili to stanje - vi ste ih ubili, da je toliko branitelja počinilo samoubojstvo, vi ste ih ubili, vi ste krivci za njihove razočaranosti, i cijelo društvo je odgovorno, a ponajviše političari i izdajice vlastite domovine koji su radili i rade protiv interesa Hrvatske za koju su oni bili spremni dati živote", kazao je Košić, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:24