PRESTIŽNO PRIZNANJE

Škoro u nevjerici: 'Ja sam samo organizirao berbu i ispekao prase, a vino mi šampionsko'

Vino mu je napravio poznati vinar Krauthaker i tako pobijedio samog sebe
Miroslav Škoro
 Darko Tomas / CROPIX

Graševina Miroslava Škore šampion je ovogodišnjeg kutjevačkog Festivala graševine. Prvo pa muško, rekao bi narod. Naime, riječ je o prvoj berbi graševine iz vinograda sa 6000 loza u Mitrovcu otkako ga je Škoro kupio od tamošnje obitelji Mikinac.

- Bilo je to veliko iznenađenje za sve, jer je teško bilo očekivati da će moja prva berba biti šampionska. Ja sam samo organizirao berbu i ispekao prase, a sve zasluge za ostalo pripadaju našem poznatom vinaru Vladi Krauthakeru kojemu sam zapravo prepustio svoje grožđe i dao mu da od njega napravi moju graševinu, pa sada ispada da je Krauthaker pobijedio sam sebe, jer se i on po tradiciji natjecao na Festivalu.

Ja naime, nisam vinar, i čak ga ne znam ni piti naročito pametno - u svom je stilu poručio Miroslav Škoro, čiji je ulazak u vinski svijet svojevrsno iznenađenje.

- Možda za one koji me ne poznaju. Uz požeški kraj vezan sam još od 1992., a kako bi obično tamošnji tamburaški festival završavao kod vrijednih i kvalitetnih vinara u kutjevačkom kraju, uz glazbenike sam stekao i puno prijatelja među vinarima, koji su me znali često pitati zašto ne bih ušao u taj svijet i onda sam se prije dvije godine odlučio za tu investiciju. Sigurno je da sam ušteđevinu mogao uložiti i drugdje, ali obveza mi je vratiti Slavoniji ono što je ona meni dala - kaže Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:54