'IMALI SMO ČUDAN OSJEĆAJ'

SLAVONSKI LOVCI KRENULI U ŠUMU U POTRAGU ZA DIVLJIM SVINJAMA, NA KRAJU PRONAŠLI LJUDE 'Spavali su na nekim krpama, umotani u najlone...'

Ilustracija
 Maja Zlatevska / HANZA MEDIA

Šteta na usjevima kod Otoka prisilila je grupu lokalnih lovaca da se daju u potragu za divljim svinjama, najvjerojatnijim uzročnicima štete.

Tako su oko sedam sati ujutro prošle nedjelje lovci krenuli želeći eliminirati prijetnju, međutim umjesto divljih svinja pronašli su devet uspavanih migranata iz Afganistana, piše Glas Slavonije.

Na svu sreću, jedan od lovaca inače radi u policiji.

'On ih je probudio te komunicirao s njima. Spavali su na nekim krpama, umotani u najlone. Zamolio nas je samo da mu pomognemo pri njihovom izvođenju iz šume, dok netko ne dođe službenim vozilom i s pojačanjem po njih', rekao je sudionik lova za Glas Slavonije.

'Dok smo s obje strane hodali uz njih, da ne bi netko od njih bježao dok nije stigla “marica” koja ih je odvezla, imali smo čudan osjećaj, jer ne znaš o čemu razmišljaju, hoće li nas možda napasti, ili pak pokušati pobjeći.'

Jedan od Afganistanca koje su našli u šumi umjesto veprova bio je gluhonijem te mu je trebala pomoć pri kretanju. Unatoč tome, on se odlučio poći na ovaj nesiguran put.

Treba napomenuti da se ove godine već nešto slično dogodilo i lovcu na području Novog Sela koji je u blizi jedne čeke naišao na migrante.

Prema riječima Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, za razliku od velikog migrantskog vala prije nekoliko godina, sada je ipak riječ o sporadičnim slučajevima.

'Pravilo je da, ako bilo tko uoči migrante, da o tome obavijesti policiju. Dosad u tom mislu nismo imali nikakvih incidenata ili sukoba. Iako je riječ o rjeđim slučajevima, u pravilu, ako građani uoče migrante ili neke osobe sumnjivog ponašanja, neko oni o tome sami obavijeste policiju', rekao je Džigumović.

'Radi se o osobama koje su ilegalno prešle granicu, ali ponekad i samo o ljudima iz drugih sredina. Naše područje unatrag deset, petnaest godina kontinuirano ima takvih slučajeva. Prije desetak godina najčešće smo imali Afganistance, a svojevremeno i Rumunjie.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:55