OTVORENI RAT NA HRT

Šprajc napao Silviju Luks: 'Bježite odavde da vas više ne vidim!'

'Silvija, psutite nas da radimo. Hodite onom svom šeiku!', urlao je Zoran Šprajc u srcu Informativnog programa

Bježite da vas više ne vidim! Jeste li me čuli? Maknite mi se s očiju - zagrmio je Zoran Šprajc na Silviju Luks. Urednik u Informativnom programu HTV-a i predsjednica Nadzornog odbora HRT-a verbalno su se sukobili na trećem katu zgrade na zagrebačkom Prisavlju, u srcu Informativnog programa, tik do ulaza u sobu Sanje Mikleušević-Pavić.

- Silvija, pustite me na miru! Hodite onom svom šeiku! - urlao je Šprajc.

- Šprajc, što vam se dogodilo? Jeste li dobro? Je li vas nečega strah? Imate li problema s vlastitim identitetom? - uzvratila je Silvija Luks, što je izazvalo novu Šprajcovu provalu gnjeva.

- Bježite odavde, pustite nas da radimo svoj posao - vikao je Šprajc na Luks koja mu je nastojala objasniti da nije došla nikome smetati.

Novinari iz Informativnog programa, međutim, kažu da S. Luks posljednjih tjedana - točnije od 7. kolovoza, otkako je Nadzorni odbor kojim ona predsjeda jednoglasno odobrio zahtjev v.d. ravnatelja HRT-a Domagoja Novokmeta za rebalans proračuna, čime je Novokmetu zapravo dano zeleno svjetlo za novoosmišljenu jesensku shemu HTV-a - neprestano boravi u zgradi HRT-a. Ne krije zadovoljstvo što će nova vladajuća garnitura, kako je u više navrata rekla, proizvesti program primjereniji javnom servisu.

Što se dogodilo?

Da bi se to što prije ostvarilo, Silvija Luks navodno je nekim ljudima iz Uprave i Informativnog programa savjetovala da ne čekaju da ih smijene nego da sami daju otkaz. A upravo su ti njezini pokušaji kadroviranja uzrujali Šprajca, koji je prvo rekao da sukob s Luks uopće ne želi komentirati, a potom se predomislio i dao svoje viđenje događaja.

Tragovima novca

- Bio je to iznimno konstruktivan razgovor i jako sam zadovoljan postignutim rezultatima. Gospođa Luks, naime, nakon našeg razgovora više ne smeta proizvodnju programa - kaže Šprajc koji, ističe Silvija Luks, nju osobno uopće ne zanima.

- Ne interesira me ni Zoran Šprajc ni njegovi strahovi. Jer, upravo su strahovi u osnovi svake agresije. Ono što me zanima jest moj zadatak. A moj zadatak je da do kraja svog mandata koji sam dobila od Sabora na mjestu predsjednice Nadzornog odbora pomno nadzirem tko i zašto troši novac naših pretplatnika. I upravo to treba biti glavna politika HRT-a. A nekontrolirani ispadi ‘lijevih’, ‘desnih’ i ‘Šprajcovih’ samo pokazuju da je to ispravna politika, čim im toliko smeta. Slijedite trag novca i vidjet ćete u kojem grmu leži zec - poručuje Silvija Luks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:27