MONSTRUMI U OKOLICI ZAGREBA

ŠTENETU OTKINULI POLA LEĐA Veterinari i volonteri zgroženi: 'Rana je od žice, sajle, možda čak i sjekire. Kujica na svaki dodir vrišti od straha'

 Privatni album

Zagrebačka Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja Merida u utorak poslijepodne primila je telefonski poziv užasnute gospođe koja im je u šoku i nevjerici javila kako se u okolici Zagreba nalazi teško ranjeni psić.

Volonteri su odmah sjeli u automobil i odjurili do lokacije, koju ne žele javno imenovati zbog zabrinutosti za druge životinje na tom području, ali ono što ih je dočekalo nisu mogli zamisliti ni u najcrnjim scenarijima.

- Riječ je o štenetu, mješanki staroj svega pet do šest mjeseci. Na leđima ima jezivu, svježe otvorenu ranu, koja seže sve do moždine. Tu nedužnu kujicu, koja je tek počela živjeti, ljudski monstrum toliko je istraumatizirao da jednostavno nema riječi kojima bi se opisao njezin strah. Kad smo je htjeli primiti u ruke, iz svog malenog tijela ispustila je toliko strašan vrisak da nam se sledila krv u žilama - rekla nam je volonterka Koraljka Kocijančić.

Malenu, kojoj još nisu dali ime, odmah su prevezli u veterinarsku ambulantu Šegota u Zagrebu. Ondje su je u srijedu operirali kako bi joj rekonstruirali tkivo na leđima. Detaljnim pretragama ustanovit će se ima li kujica i drugih ozljeda, osobito unutrašnjih, a osim fizičkog, čeka je i dug psihički oporavak kako bi zaboravila sve ružno što joj se desilo i ponovno stekla povjerenje u ljude.

- Ozljeda je definitivno nastala od oštrog predmeta, nekakve žice, sajle ili možda čak sjekire. Mišići vrata bili su presječeni i pravo je čudo što je kujica uopće mogla samostalno držati glavu. Sreća je što poslije zahvata nije životno ugrožena. Uplašena je, što je normalno, ali traži i željna je ljudske pažnje - rekli su nam u veterinarskoj ambulanti Šegota, gdje je štene operirala dr. med. vet. Maja Đuričić.

Oporavak malene kujice možete pratiti na Facebook stranici Udruge Merida, koja je objavila i broj bankovnog računa na kojem se već prikuplja novac za troškove liječenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:01