ODMOR OPOZVANOG PREMIJERA

STIGLA REAKCIJA IZ BANSKIH DVORA 'Javnost će biti obaviještena o ljetovanju predsjednika Vlade'

Tihomir Orešković
 Damjan Tadic / CROPIX

Nakon što smo na našem portalu objavili tekst o premijerovu ljetovanju, iz Vlade su poslali reagiranje u kojem stoji da je "laž da će Orešković započeti svoj ljetni godišnji odmor početkom kolovoza na Brijunima i tamo ostati i do mjesec dana.

"Predsjednik Vlade i članovi Vlade, kao i Vlade u prošlim sazivima, početkom kolovoza bit će na odmoru, no i u to vrijeme predsjednik Vlade nazočit će važnim događajima u Kninu i Sinju. Gdje će predsjednik Vlade provesti godišnji odmor javnost će biti obaviještena jer nema nikakvog razloga da se takva informacija zataji", poručuju iz Banskih dvora.

Također, tvrde da je laž da na Brijune odlaze kuhari i konobari iz Banskih dvora kao i cijela obitelj predsjednika Vlade. Kažu i da je netočno da je Ured premijera, pod čijom su ingerencijom državne rezidencije na Brijunima i Hvaru, bilo kome izdao nalog da se pripreme za boravak predsjednika Vlade u kolovozu.

"Netočnosti i insinuacije koje su iznesene u tekstu stvaraju potpuno iskrivljenu sliku u javnosti o rastrošnosti i nepotrebnom stvaranju troška na račun države", zaključuju.

Vlada je, inače, potpuno ignorirala upite koje su im gotovo svi mediji slali u vezi boravka premijera i njegove obitelji u vili na Kostabeli u Rijeci, pa i onaj od Jutarnjeg lista koji smo poslali još 1. srpnja. Javnost tako ni danas ne zna koliko je točno dana premijer s obitelji boravio u toj vili, s kime se sastajao i koliki je zbog toga nastao trošak za državni proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:06