NUDI MU SAVJETE

STIPE MESIĆ ODUŠEVLJEN TRUMPOVOM POBJEDOM 'Protiv vas su se udružili establišment i mediji, vjerujte mi da dobro znam kako je to, briljantna pobjeda!'

 Hanza Media, Reuters

Bivši predsjednik Republike Stipe Mesić pridružio se čestitkama novoizabranom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu. U poruci koju mu je poslao, a koja je na engleskom jeziku osvanula i na njegovoj službenoj stranici, Mesić biranim riječima hvali kontroverznog nekretninskog tajkuna.

- Bili ste suočeni s udruženom frontom establišmenta i mainstream medija i briljantno ste se s njima borili, dobili ste veliku bitku, piše Mesić.

- Kao netko tko je, za razliku od vas, čitav svoj život proveo u politici (bio sam i deset godina predsjednik Hrvatske), vjerujte mi da znam što govorim kada kažem da ste pobijedili iako je sve bilo protiv vas. Iako nisam više aktivno uključen u politiku, pažljivo sam i s velikim zanimanjem pratio cijelu kampanju. Osjetio sam olakšanje kada sam vas čuo kako govorite o vanjskoj politici te mjestu i ulozi SAD-a u svijetu, navodi Mesić.

- Nametanje režima i izazivanje konfrontacije s Rusijom su najveće pogreške koje je Washington učinio posljednjih godina. Vjerujem da ćete moći voditi i Ameriku i svijet prema boljoj i obećavajućoj budućnosti, piše Mesić.

- Bilo bi mi drago kada bih dobio priliku susresti se s vama, pogotovo ako biste bilo kada pomislili da bi vam iskustvo i znanje predsjednika jedne malene europske države moglo biti od pomoći, zaključio je svoju čestitku Mesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:40