SVE TOPLIJE

STIŽE DRASTIČNA PROMJENA VREMENA Već je gotovo s hladnim periodom, stiže kratko kišno razdoblje, a od ponedjeljka nas čeka iznenađenje!

Ilustracija
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Nakon nekoliko hladnih dana, u naše krajeve stiže južina. Naime, meteorolozi Državnog hidormeteorološkog zavoda najavljuju već danas značajno zatopljenje.

U Zagrebu su jutros bila 3 Celzijusova stupnja, a do kraja dana u unutrašnjosti temperature će ići čak do 14°C.

Bit će djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz više oblaka mjestimice će padati kratkotrajna kiša, ujutro i prijepodne ponajprije u unutrašnjosti, a u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Vjetar će biti slab i umjeren, u gorju ponegdje i jak južni i jugozapadni. Na Jadranu će puhati većinom jugo koje će prema kraju dana jačati, a u Dalmaciji i istočni vjetar. Najviša dnevna temperatura na Jadranu ići će od 14 do 17 stupnjeva Celzijusovih.

Sutra će na Jadranu i predjelima uz Jadran biti promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na sjevernom Jadranu. Drugdje djelomice, prijepodne u Slavoniji i pretežno sunčano, a uz više oblaka prema kraju mjestimice kiša. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, ponedje i vlo jako. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 2 do 7, na Jadranu od 11 do 14, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 17 °C.

Slično vrijeme nastavit će se do kraja tjedna, a onda će od ponedjeljka u većini krajeva zasjati sunce. Jutarnje temperature bit će vrlo visoke za ovo doba godine - ponegdje više od 10°C, a dnevne će ići i do 19°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:36