NEPOVOLJNA PROGNOZA

STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA KOJU VEĆ DANIMA NAJAVLJUJU METEOROLOZI Hrvatska pred osjetnim zahladnjenjem, državu će zahvatiti kišno nevrijeme

 Hanza Media

Subota bi, prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, trebala biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčana.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu u prvom dijelu dana umjerena, podno Velebita i vrlo jaka bura, zatim slab zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 15 do 19, a na moru između 19 i 23 °C.

U nedjelju se očekuje promjena vremena. Bit će umjereno do pretežno oblačno, a kiše, pljuskova i grmljavine bit će uglavnom na Jadranu, u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. Uz zahladnjenje u najvišem gorju može biti susnježice ili snijega.

Poslijepodne sa sjevera razvedravanje. Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a od sredine dana na sjevernom dijelu okrenut će na jaku, na udare i olujnu buru, koja će se do kraja dana proširiti duž cijele obale.

Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, a na moru 10 i 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 13, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 14 do 18 °C.

Početkom idućeg tjedna u većini predjela pretežno sunčano. Oblačnije će se u ponedjeljak još zadržati na istoku i jugu. Sjeveroistočnjak i bura u utorak će oslabjeti. Od utorka danju ponovno toplije, no u unutrašnjosti će početkom tjedna u jutarnjim satima biti mraza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:40