INCIDENT NA PAGU

'ŠTO VI DROLJE HOĆETE' Dvije mještanke kod Zrća pokušale zaštititi stranog turista od komunalnog redara, a onda je krenuo vulgarni obračun...

Ilustracija
 Zvonimir Krstulović/CROPIX

Komunalni redar Grada Novalje (35) kažnjen je novčanom kaznom jer je 26. srpnja 2015. godine, u šest sati, na Trgu u Novalji, dok je bio u službi, vikao i galamio, te vrijeđao dvije mještanke riječima:“Šta vi drolje hoćete?“
Nakon ispada, Policijska uprava ličko-senjska podnijela je protiv redara optužni prijedlog zbog prekršaja javnog reda i mira, odnosno naročito drskog vrijeđanja građanki na javnom mjestu, zbog čega je u prekršajnom postupku kažnjen sa novčanim iznosom od 700 kuna, piše Zadarski.hr.


Do incidenta na trgu u paškoj Novalji došlo je nakon što je jedna od izvrijeđanih mještanki vidjela da dva komunalna redara, među kojima 35-godišnjak, razgovaraju sa skupinom mladih turista. Kada joj je jedan od mladića rekao da komunalni redari traže od njih da plate novčane kaznu svaki po 500 kuna jer je jedan od njih u grupi imao u ruci bocu alkohola, njemačkom državljaninu je na engleskom jeziku objasnila da ako plate kazne moraju dobiti potvrdu sa iznosom kazne. Kazala im je da bez potvrde ne daju nikakav novac.


Kada je to čuo, 35-godišnji redar glasno joj se obratio – vičući na hrvatskom: „ Šta ove drolje hoće !?“. Žena se tada vratila do njega i rekla mu da s njom tako neće razgovarati i da će ga prijaviti policiji. On joj je pak na to povišenim tonom rekao ga ne zanima njezina prijava, te ja pitao da li ona zna tko je on. Nakon što mu je više puta ponovila da nju ne zanima tko je on, rekla je da će ga prijaviti policiji.

Optuženi komunalni redar u prekršajnom postupku negirao je krivnju kazavši kako je sve to osveta mještanki njemu i Gradu Novalji. Obrazložio je to činjenicom da se te mještanke već nalaze u prekršajnom postupku, te da su prethodno na društvenoj mreži Facebook javno objavile kako se isplati ošamariti komunalnog redara za 500 kuna, te su vrijeđale i pozivale na građanski neposluh.

Jedan od svjedoka na sudu je, međutim, posvjedočio da je isti "jači" komunalni redar već poznat u Novalji po tome što naplaćuje kazne od stranih turista, a da im ne izdaje potvrde. Drži da je kao savjesni građanin, mještanka upozorila stranog državljanina o načinu plaćanja kazne. Komunalac se nakon toga, prema njegovom svjedočenju, udaljio, došao na terasu ugostiteljskog objekta, te vikao za ženama: „Što vi kurve, drolje, hoćete, što se miješate!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:25