INCIDENT U VUKOVARU

STOŽER TRAŽI OSTOJIĆEVU OSTAVKU 'Kako može dozvoliti da zbog dvojezične ploče padne hrvatska krv'

 Vlado Kos / CROPIX

VUKOVAR - Nakon najnovijeg i do sada, zbog fizičkih ozljeda, najtežeg incidenta vezano za dvojezične ploče u Vukovaru ispred Stožera za obranu hrvatskog Vukovara pozvali su ministra Ranka Ostojića te njemu potčinjene u lancu zapovijedanja hrvatskom policijom da podnesu ostavke. Podsjetimo u sukobu s policijom teško je stradao Darko Pajčić koji je s teškim ozljedama glave hospitaliziran u KBC Osijek.

- Pozivamo ministra Ostojića, ravnatelja policije, načelnika PU i PP i sve u lancu zapovijedanja da podnesu ostavke, jer kako se može dozvoliti da zbog jedne dvopismene ploče padne hrvatska krv. Ovdje se radi o prekomjeroj uporabi sile i prekoračenju ovlasti te ćemo podnijeti tužbu protiv policije, rekao je član Stožera Franjo Šoljić, dok je predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao da su „direktni krivci za ovo premijer Zoran Milanović i ministar Ostojić“, poručivši im da „imaju na duši maloljetnog branitelja.“

- Ne prihvaćamno ovu objavu rata. Želite kaos ali ga nećete dobiti. Nećete nas dokrajčiti i svoja zlodjela podvaliti bilo kome, a najmanje nama - poručio je Josić. Na „pressicu“ Stožera dođao je i Antun Čulina koji je u vrijeme incidenta prolazio ispred PP i tada vidio čovjeka da leži na tlu. - Vidio sam da ispred vrata policije na tlu leži čovjek. Po meni je on bio mrtav. Odmah sam izašao iz automobila. Tada se pojavljuje jedan policajac koji me je samo gledao.

Rekao sam mu zovi hitnu pri čemu je on samo nešto mrmljao i počeo se povlačiti. Rekao sam mu tada idiote najvjerojatnije da si ga ti i udario. I dalje se povlačio, ali i uhvatio za futrolu pištolja. Pojavljuje se u međuvremenu još nekoliko policajaca koji mi prilaze, zvarću ruku i privode - prepričao je Čulina prisjećajući se današnjih događaja. Policajac koji se dovodi u vezu s ozljedom nanesnom Pajčiću je, nesllužbeno doznajemo, do daljnjega suspendiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:17