POLICIJA ISTRAŽUJE NAPAD

STRAVA U VINKOVCIMA Djevojčica (10) ušla u trgovinu, s lica joj se slijevala krv: 'Teta, pomozite...'; PRODAVAČICA 'Činilo se da joj fali pola nosa'

 Jure Mišković / CROPIX

- Teta, pomozite mi, pas me je ugrizao, ali nije on ništa kriv - rekla je 10-godišnja djevojčica u ponedjeljak oko 13 sati ušavši u lokalnu trgovinu u Vinkovcima.

Držala je ruku preko lica, dok se s njega slijevala krv. Nije pritom ni suzu pustila, a bila je toliko prisebna da je trgovkinjama izdiktirala telefonski broj svojega oca tražeći od njih da ga nazovu.

- Kada je sklonila ruku s lica, vidjela sam prizor koji nikada ne bih htjela vidjeti. Imam dojam da joj je pola nosa bilo odgrizeno. Kolegica i ja potrčali smo joj pomoći, zvali smo Hitnu pomoć, potom i oca, a dijete je vrlo brzo odvezeno u bolnicu - rekla nam je žena zaposlena u trgovini u koju je djevojčica došla potražiti pomoć, nakon što ju je na ulici dok se vraćala iz škole za lice ugrizao stafordski terijer.

- Cijelo vrijeme bila je prisebna, a rekla je i da ‘pas i čiko koji ga je vodio nisu ništa krivi’. Da je ona čučnula kako bi ga podragala, jer se s njime često igrala, a on ju je onda ugrizao. To su bile njezine riječi, ali mi nismo vidjeli što se točno dogodilo - rekla je šokirana trgovkinja.

Iz PU vukovarsko-srijemske potvrdili su nam da se dogodio napad psa na maloljetno dijete te da će nakon provedene istrage, saslušanja svjedoka i 23-godišnjeg vlasnika psa policija procesuirati vlasnika. O težini ozljeda nisu nam, pak, mogli ništa reći.

Djevojčica je primarno obrađena na objedinjenom Hitnom medicinskom prijemu Opće županijske bolnice u Vinkovcima, a nakon toga je premještena na Odjel za otorinolaringologiju, gdje nam o njezinu stanju također nisu htjeli ništa konkretno reći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:30